mamaplus

Bebeluș găsit mort într-un centru maternal, în timp ce mama lui, o fată de 15 ani, dormea lângă el

-
//
11.05.2022

Polițiștii au declanșat o anchetă după ce un bebeluș de două luni a fost găsit decedat într-un centru maternal, în timp ce mama lui, o fată de 15 ani, dormea lângă el. Minora, victima unui viol, a fost internată în centru cu două luni înainte de a naște tocmai pentru a fi sprijinită în creșterea copilului. Anunțul tulburător a fost făcut de oficialii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, România.

Moartea suspectă a bebelușului a fost descoperită în dimineața de 6 mai de către un angajat al centrului maternal. Sugarul era fără suflare lângă mama sa care dormea. În cameră se mai afla o mamă cu un bebeluș. Niciuna dintre ele nu a observat că bebelușul de trei luni nu mai respiră.

Mama bebelușului a fost internată în centru cu două luni înainte de a naște deoarece se afla într-o situație de risc și s-a dorit evitarea separării copilului de mamă. Este vorba despre o minoră în vârstă de 15 ani, victimă într-un dosar de viol. Ea a indicat drept tată al copilului un bărbat de 34 de ani.

După ce a născut, minora de 15 ani a revenit alături de bebelușul ei în centrul maternal din Vaslui. Oficialii DGASPC au precizat că nu s-au înregistrat niciun fel de probleme cu sugarul, acesta nefiind în evidență cu nicio boală.

Cauza decesului

Deși bebelușul nu figura ca fiind bolnav, în urma necropsiei, medicii legiști au constatat că, de fapt, o pneumonie i-a adus moartea.

„La examenul macroscopic s-a evidențiat o pneumonie interstițială. Au fost preluate probe de la toate organele pentru investigațiile histopatologice. Concluziile medico-legale exacte le vom comunica după ce vom avea și rezultatul acestora”, a declarat medicul Sergiu Săvinescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Vaslui.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă. După decesul bebelușului, mama acestuia a rămas în continuare în custodia DGASPC Vaslui, fiind mutată într-un alt centru unde, au anunțat oficialii instituției, i se va acorda suport pentru a depăși dubla traumă.