Provine dintr-o familie de intelectuali, iar în casa ei s-a citit de când se ține minte. Tocmai asta a motivat-o pe Rusanda Cojocaru să combine cele două pasiuni pe care le are, fashionul și cititul, și să creeze genți care promovează lectura. Am fost curioși să aflăm ce cărți ne-ar recomanda designerul și iată ce listă am primit!
”Eseu despre orbire” de Jose Saramago
”Femeia nisipurilor” de Kobo Abe
”Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov
”Pacientul englez” de Michael Ondaatje
”Parfumul” de Patrick Suskind
”Portocala mecanică” de Anthony Burgess
”Spuma zilelor” de Boris Vian
”Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde
”Frunze de dor” de Ion Druță
”Oameni și soareci” de John Steinbeck
“Din ”Frunze de dor” s-a inspirat tatăl meu atunci când mi-a ales numele. (zâmbește) ”Eseu despre orbire” este numărul 1 din toate timpurile, n-a detronat-o încă nicio altă carte. În schimb celelalte migrază în top, se schimbă cu locul și sunt înlocuite cu altele.
”Parfumul” și ”Portocala mecanică” sunt cărți "schimbătoare de destin" prin scurt-circuitul pe care ți-l provoacă și pe care l-au provocat la timpul lor unei generații. ”Pacientul englez” e cea mai frumoasă poveste de dragoste din literatură. Cartea ”Portretul lui Dorian Gray” recomand să fie ascultată în format audio book, în engleză, în variantă originală.
”Spuma zilelor” și, în general, tot ce a scris Boris Vian mi-a hrănit pofta pentru SF și poezie în același timp. ”Femeia nisipurilor” este o carte greu de uitat, deși câteodată ți-ai dori să reușești să-ți scoți din cap acele imagini înfiorătoare.
”Oameni și soareci” are o dulceață, la limita cu durerea și cruzimea, iar John Steinbeck este un pictor excelent al bivalenței caracterului uman.”, a menționat Rusanda Cojocaru.
Sursa: Mamaplus.MD