mamaplus.md

Dr. Komarovskii: "Lasă-i să vorbească" sau unele mituri despre scutece

-
//
10.06.2014

Dr. Komarovskii: "Lasă-i să vorbească" sau  unele mituri despre scutece

Utilizarea pe scară largă a scutecelor de unică folosinţă a schimbat fundamental întregul proces de îngrijire a unui copil. Oportunitățile de a-l face fericit un părinte și nu de a-l exploata au devenit tot mai multe. Există șanse reale de a dormi mai mult, de a nu spală de dimineață până seara și de a se plimba ore întregi fără a căra după sine genţi cu haine.

Statutul actual al femeilor, nu este perceput psihologic uneori de femeile în vârstă (bunicile), care echivalau acest statut cu dezvoltarea simţului matern prin muncă grea. Trecînd în tinerețe, prin studii teribile (lipsă de somn, spălare, călcat, copii țipând, scutece împrăştiate prin toată casa, foame , etc), o astfel de femeie subconştient spera că fiica ei, actuala mamă, va repeta instinctual mama, va fi în măsură să aprecieze gradul de sacrificiu al bunicii.

Situația descrisă nu are distribuție în masă – cele mai multe dintre bunici sunt sincer fericite pentru o viață mai bună a copiilor lor. Dar cel puțin una din zece, are o altă viziune asupra scutecelor de unică folosință, zic că este o invenție dăunătoare, ce nu permite pe deplin adevărata "bucurie" a maternităţii. Dar problema principală este că aceste bunici compun, în mod activ, o varietate de mituri (basme, povești de groază), spunînd despre pericolele teribile asociate cu folosirea scutecelor.

Aceste mituri inventate sunt multe, dar unele dintre ele trebuie doar să le enumărăm.

Dr. Komarovskii: "Lasă-i să vorbească" sau  unele mituri despre scutece

Scutecele cauzează infertilitate la bărbaţi, deoarece  testiculele preferă temperaturile mai reci, dar în interiorul scutecului se supraîncălzesc

Aceasta este povestea principală de groază despre scutece. Pe de o parte, trebuie să recunoaștem, dacă e să ne gândim la expresia " testiculele la rece", de aceasta e capabilă doar bunica – nici unui bunic nu i-a putut veni în cap aceasta. Pe de altă parte, există o nevoie urgentă de a aduce o serie de contraargumente mai specifice:

Până la 7 ani, nu există nici un indiciu de formare a spermei; nu poate dăuna asupra ceea ce nu este;
Conform numeroaselor studii, temperatura medie a scrotului aflat sub scutec este de 36 ° C, astfel încât orice supraîncălzire nu este jusrtificată (nota:! Nici nu este vorba despre temperatura testiculelor ci despre temperatura scrotulu);
au ajuns la maturitate și activ (eficient) se multiplică o generație de băieți care au crescut în scutece.

Efectul de seră.

Această frază ce sună destul defrumos, bunicile o descriu ca "atmosfera din interiorul scutecului" - să zicem, există nu numai cald, dar, de asemenea, şi umed (foarte umed). O umiditate ridicată distruge testicule. În mod paradoxal, toate acestea sunt exact opuse: datorită proprietăților specifice ale adsorbantului umiditate acolo nu este - în acest sens, în fapt, au fost create scutecele de unică folosință. Efectul de seră - un concept ce se referă mai degrabă nu la scutecele de unică folosință, atunci când mergem la o plimbare şi-n afară de de tifon și scutece din bumbac, copilul încă mai e înfășurat cu peliculă, pentru că trebuie păstrată păturiţa valoroasă.

În scopul de a închide subiectul ce se referă la efectul de seră în cele din urmă, am observat că în scutecele de unică folosință astăzi în aplicaree este  o altă tehnologie (pe lîngă cea de adsorbant) de a reduce umiditatea - tehnologie bazată pe utilizarea unor materiale microporoase care asigură circulația aerului (așa-numitele scutece respirabile).

Picioare strâmbe.

Sperietoare complet inutilă, pentru că aceasta, în principiu, nu are nimic cu scutecele. Picioarele drepte sunt determinate în primul rând de ereditate și apoi de alimente, vitamina D şi de activitatea fizică. În plus, anume scutecele de unică folosință, oferă picioarelor elasticitate, imitînd bine-cunoscuta "înfăşare slabă" și sunt un mod excelent de prevenire a articulațiilor șoldului.

Dr. Komarovskii: "Lasă-i să vorbească" sau  unele mituri despre scutece

Probleme cu obişnuinţa de a sta pe oliţă.

În funcție de cantitatea enorma de cercetări efectuate în întreaga lume, vârsta medie de formare a deprinderilor nu depinde de tipul de scutece folosit și ea variază între 22 - 30 de luni.

În cele mai multe cazuri, copilul este gata să învețe "știința oliţei", la vârsta de 15-18 luni, dar nicidecum mai înainte.

În cazul în care un copil este gata să învețe și părinții sunt dispuși să-l învețe, astfel scutecul nu este un obstacol. Dacă pe toţi asta îi avantajează, atunci de ce nu -  tema oliţei nu este ridicată și nimeni nu vă învaţă, atunci de ce ar mai fi nevoie de scutec?

 Cum să vă împrieteniţi cu scutecele?

Prietenia cu scutecul, cu toată utilitatea sa unică, impune respectarea unor reguli simple și destul de evidente.

Deci, reguli de împrietenire:

• regula principală - numai un scutec de unică folosință este prieten atunci când  e calitativ; economiile făcute pe scutecele calitative, de foarte multe ori duc la faptul că acele economii sunt cheltuite pe medicamente;

• scutecele, ar trebui să fie depozitate în locuri uscate, să fie de dimensiuni adecvate, să nu aibă termenul de valabilitate expirat și ambalajele deteriorate;

• starea pielii sub scutec, ar trebui examinată uneori: deschideţi scutecele, uitaţi-vă, palpaţi, mirosiţi. Această regulă este valabilă mai ales într-o situație în care îi puneţi un scutec nou copilului (aţi cumpărat ceva nou);

• scutecul ar trebui să fie schimbat după fiecare necesitate; important este ca după fiecare defecare acest scutec să fie schimbat de urgenţă, dar nu vă grăbiţi să puneţi altul nou – pielea trebuie să respire, ştergeţi cu serveţele igienice umede;

• schimbaţi scutecele încît să controlaţi situația, în dependenţă de cît timp veţi petrece (plimbări pe jos, plimbări cu transportul public, la clinică) sau forţe de control (somn de noapte, de exemplu);

• chiar dacă nu au apărut  "nevoi mari", probabilitatea ca scutecul este déjà plin, după o noapte de somn sau de mers pe jos - foarte mare; de aici şi schimbul lor;

• în cazul în care pielea este umedă, schimbaţi scutecul imediat.

Dr. Komarovskii: "Lasă-i să vorbească" sau  unele mituri despre scutece

Au nevoie de “asistenți” scutecele?

Cu alte cuvinte, sunt necesare alte mijloace pentru îngrijirea pielii, în afară de scutece?

Este nevoie. Am vorbit despre acest lucru, dar pentru importanță repetăm: tratamentul profilactic al pielii în zonele în care contactul cu fecalele şi urina are loc cu siguranță (inghinale, perineu, fese), în mod clar sunt necesare.

Alegerea tacticii mijloacelor de îngrijire a pielii din timpuri imemoriale a fost bazată pe principiul: "umed se uscă, uscat se hidratează".Din nou, din cele mai vechi timpuri, principala problemă era însoțită în mod inevitabil de utilizarea scutecelor reutilizabile, a fost așa-numita dermatita de scutec - inflamaţii asociate cu expunerea pielii la urină și fecale în amestec cu urină. Umiditatea (urina) - cauza principală și pielea inflamată umedă - manifestarea exterioară a dermatitei de scutec. Deloc surprinzător, prevenirea și tratamentul bolii pe baza utilizării fondurilor usucă: pulbere, creme speciale pe bază de pudră, zinc, amidon.

Scutecele de unică folosinţă, mai ales cele calitative, adică din materiale microporoase și conținând adsorbantul influențează active la alegerea mijloacelor pentru ingrijiri preventive: umiditatea nu mai este o problemă, hidratarea pielii - de fapt, aceasta e cea mai mare problemă!

Deci, vă întreb, dacă vom folosi scutece de unică folosință, așa că nu avem nevoie de pudră?

Răspunsul la această întrebare depinde de doi factori: în primul rând, cu privire la selectarea scutecelor (materialul, cantitatea și calitatea adsorbantului, determinarea vitezei cu care transformă lichidul în gel) și în al doilea rând modul în care vă organizaţi îngrijirea copilului: într-o cameră caldă, umiditatea din interiorul scutecului este garantată.

Cu toate acestea, să ne întoarcem la o situație obișnuită (standard și civilizat) - părinții sunt în măsură să ofere copilului condiții de viață normale și să cumpere scutece moderne de calitate. Prin urmare, la ordinea de zi, așa cum am văzut, este nevoia de a hidrata pielea.

Nu este surprinzator, industria din întreaga lume a răspuns la creșterea scutece de calitate, eliberînd agenți speciali de umezire, așa-numitele  creme de scutece.

Ne-am dorit cel mai bun ...

Deci, ne dorim cu adevărat să fie totul bine. Urmărim cu mare atenţie starea pielii. Umedă - utilizăm pudra. Uscată - creme de scutec. Nouă nu ne pare rău!

Dar de fiecare dată evenmentele se mișcă într-un sens de neînțeles - ciudat și neprevăzut. Ieri a fost umed. A fost scoasă pudra şi a fost presurat din inimă peste pielea iritată. După 3 ore, întorşi de la o plimbare, scutecul parcă nu era prea greu (deci, nu prea plin) dar în interior era umed și roșu.

De fapt, nimic surprinzător aici nu este, iar răspunsul este simplu, deși paradoxal:

Adjuncţii scutecelor devin mai aproape şi interferează cu scutecul!

Explicăm: și pudra, și unguentele și cremele, balsamurile-loţiuni pot bloca porii stratului interior al scutecului - acei pori, prin care lichidul vine în contact cu adsorbantul. De aici este evident - se încetineşte absorbţia de urină, în timp ce contactul cu pielea crește. Pielea se înroşeşte ... – Acolo,apar erupțiile cutanate.

Ce e e făcut? Principalul lucru – să fir respecte principiul suficienței rezonabile. Nu este nevoie de mai mult!

Tot ce e bun, vine cu timpul!

Autor: Е.О. Komarovskii
Sursa: www.komarovskiy.net