mamaplus

Hârtia igienică ce provoacă boli grave. Nu o mai folosiți!

0
//
21.01.2020

S-a aflat care este marele pericol care se ascunde în hârtia igienică. Aceasta poate provoca boli grave. Este de preferat să o evităm și chiar să nu o mai folosim.

Tipurile de hârtie igienică periculoase:

Sunt mai multe tipuri de hârtie igienică extrem de periculoase pentru corpul uman. Pe piață, se vând numeroase tipuri de hârtie igienică. Acestea diferă destul de mult între ele. Testele arată că în mai toate sortimentele se găsesc substanțe periculoase pentru organism, mai exact pentru zonele intime, care sunt destul de sensibile.

Tipurile de hârtie igienică pe care le găsim în magazine sunt destul de variate. Unele sunt mai parfumate, altele fără parfum, unele mai fine, altele mai aspre, unele albite cu clor, altele nu. Majoritatea sunt însă dăunătoare. Se pare că în funcție de specificație, există și anumite pericole.

Pericolul din hârtia igienică reciclată:

Hârtia igienică reciclată reprezintă un mare pericol. Dacă vrei să protejezi mediul, nu aceasta este calea cea bună. Este o idee foarte bună și este de apreciat că vrei să protejezi mediul, dar nu așa. Este bine de știut că în procesul de reciclare se folosește BPA. Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, și s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, că poate cauza efecte negative asupra sănătății.

Fără clor PCF sau ECF, acestea sunt acronimele folosite pentru hârtia igienică despre care se spune că nu este albită cu clor. Asta înseamnă însă că au fost folosiți alți derivați ai clorului pentru a albi fibrele din care hârtia a fost produsă. Acești derivați sunt foarte periculoși. Studiile arată că sunt cancerigeni și sunt, deci, dăunători și pentru organism și pentru mediu.