Accidentele vasculare cerebrale omoară anual 6 milioane de oameni în întreagă lume, pentru că acestea sunt greu de prevăzut. O nouă tehnologie, însă, permite identificarea aritmiei, respectiv contribuind la diagnosticarea unui eventual atac cerebral.

Tehnologia care ne ajută să prevenim un eventual atac cerebral

Este vorba despre tehnologia elvețiană PARR (Pulse Arrhythmia), cu care este înzestrat tonometrul automat X5 de la Rossmax. Verificarea zilnică a tensiunii arteriale cu ajutorul acestui tonometru permite depistarea aritmiei, inclusiv fibrilația atrială sau contracțiile ventriculare premature, tahicardia și bradicardia.

Mai mult decât atât, tonometrul este ușor de utilizat și dispune de memorie pentru o monitorizare mai bună a rezultatelor tensiunii arteriale. Chiar de la conectarea tonometrului automat X5, apăsând butonul On/Off/Start, alegeți zona de memorie 1 sau 2. La sfârșitul măsurărilor, cifrele tensiunii sistolice și diastolice, precum și pulsul, vor fi memorizate automat în zona aleasă. Astfel, orice disfuncție, care se va menține pe parcursul mai multor măsurători, va fi demonstrată de către aparataj, iar pacientul se va putea adresa după ajutor medical înainte de a fi prea târziu.

Tehnologia care ne ajută să prevenim un eventual atac cerebral

Tehnologia Parr al tonometrului automat X5 de la Rossmax este unică în lume și contribuie la prevenirea diagnosticării unui atac cerebral. Acesta survine atunci când are loc întreruperea alimentării cu sânge și oxigen la nivelul creierului din cauza unui cheag sau a unei artere sparte. Celulele rămase nealimentate mor în decurs de câteva ore, motiv pentru care puțini pacienți scapă fără vreo afecțiune.

Îți poți achiziționa acest tonometru de ultimă generație, accesând farmacie.md!