Telefonul! Cine nu stă cu telefonul în mână înainte de culcare?! Toți o facem, chiar dacă uneori nu recunoaștem. Știm că acest obicei este nesănătos, dar nu ne putem abține pentru că am ajuns să fim dependenți de el fără să ne dăm seama. Însă, iată care sunt riscurile la care ne supunem când dormim cu telefonul lângă noi.

Riscuri la care te supui când dormi cu telefonul lângă tine

Apare insomnia

Noile telefoane au ecranul digital, cunoscut sub numele de lumină albastră. Lumina albastră poate afecta hormonul somnului, melatonina, crescând ritmul cicardian și provocând insomnie. În plus, lumina afectează direct ochii și creier, acest este motivul pentru care mulți dintre noi suferim de probleme oculare.

Perna poate lua foc în timpul nopții

Acest lucru poate suna bizar, însă s-a întâmplat. Riscul apare în momentul în care nivelul scăzut al bateriei și zincul prezent în baterie. În plus, incompatibilitatea bateriei telefonului și cea a încărcătorului poate fi vinovată pentru supraîncălzire.

Ce măsuri de precauție pot fi luate:

Dacă chiar vrei să ții telefonul lângă tine când dormi există mai multe măsuri de precauție pe care le poți adopta pentru a te ține departe de riscuri.

Ține telefonul departe de corp

În timp ce dormi, încearcă întotdeauna să ții telefonul departe de cap. Dacă chiar este necesar, pune-l pe noptieră. În plus, evită să vorbești noaptea la telefon. Recomandat este să vorbești prin mesaje.

Evită să folosești telefonul când semnalul este slab

Când bara de rețea afișează numai 1 sau 2-3 bare, ar trebui să lași deoparte telefonul. Asta înseamnă că semnalul tău este foarte slab. În plus, dacă te afli într-un vehicul în mișcare rapidă și folosești telefonul pentru descărcat sau trimis fișiere mari, poate dăuna creierului.

Evită să vorbești în căști

Dacă ai atașat căștile, acestea eliberează întotdeauna cantitate foarte mică de semnal chiar și atunci când nu asculți muzică sau alt suport media. Prin urmare, evită să ții căștile în urechi pentru a preveni afectarea creierului.

Sursa: clickpentrufemei.ro