Au rămas zile numărate până sărbătorim Paştele, iar cei care au respectat postul cu stricteţe, în sfârşit se vor putea bucura de bucatele alese de pe masa festivă. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți ca Ziua Învierii să nu se transforme într-un coşmar alimentar. Câteva reguli importante, de care trebuie să ținem cont, aflăm de la Natalia Brăguța, medic hepato-gastroenterolog, din cadrul Clinicii ”Adler Medical”.
Din punct de vedere spiritual, Postul Paștelui este o ocazie de a ne bucura de tot ce avem în jurul nostru, de a fi fericiți și a ne pregăti pentru Învierea Domnului. Însă, din punct de vedere alimentar, regimul este vegan, bazat pe mâncăruri făcute din leguminoase, pe fructe, cereale, semințe.
Revenirea la regimul alimentar obișnuit necesită reintroducerea treptată a alimentelor de origine animală, în cantități mici, cu interval de 3-4 ore între mese. Inițial, e necesar să consumăm produse lactate degresate și, ulterior, bucatele din carne și pește.
Fructele și legumele se consumă rațional, fie proaspete, fie sub formă de piureuri sau supe.
Un aspect important este să impunem o limită, deoarece abuzul de alimente copioase poate provoca indigestia nedorită.
Hidratarea este foarte importantă, ajutând la detoxifierea organismului.
La fel de important este să consumăm alcool în doze limitate!
Nu uităm de mișcare: cel putin 30 min zilnic.
O masă prea bogată, plină de grăsimi, sare și glucide procesate va poate provoca tulburari digestive nedorite!
Sursa: Mamaplus.MD