Dacă copilul nu se simte bine, orice mamă este stresată. Dar pentru a alege tratamentul potrivit este important să fii calmă. Deci, copilul tău are tuse. Liniștește-te, tusea nu este o boală, este doar un simptom. Și dacă îi determini în mod corect caracterul, poți alege cel mai potrivit produs.

Alegem siropul de tuse pentru copil

Cele mai multe mame preferă un produs care a devenit popular, siropul de tuse Prospan pentru copii. Produsul există pe piață de mai bine de zece ani. Pediatrii îl recomandă, iar mamele sunt mulțumite de efectul acestuia. Care sunt avantajele siropului Prospan în comparație cu alte medicamente? Mai întâi de toate, să acordăm atenție proprietăților sale:

  • restabilește funcția de drenaj a bronhiilor;
  • întărește producția secrețiilor bronșice;
  • lichefiază mucusul;
  • ajută la excreția sputei din bronhii;
  • îmbunătățește alimentarea cu sânge a plămânilor și a bronhiilor;

Prospan - un remediu natural pentru tuse! De aceea, medicii îl recomandă din primele zile de viață a copilului. În compoziția medicamentului sunt absenți: conservanții, coloranții, zahărul și alcoolul. Substanța activă este un extract de frunze de iederă, care contribuie la separarea sputei și în combinație cu alte substanțe, ameliorează tusea.

Alegem siropul de tuse pentru copil

Multor mămici le este frică că preparatul ar putea provoca dependență. În cazul siropului Prospan, nu există motive de îngrijorare.

Medicamentul este eliberat fără prescripție medicală și poate fi sub formă de sirop, picături și tablete. În cazul copiilor, este de preferat siropul. Nu are miros neplăcut de alcool, deci este siropul ideal pentru copii.

Deci, să rezumăm, în primul rând, ce ar trebui să fim atenți când alegem un sirop de tuse pentru un copil:

1) Proprietăți. Este de dorit ca medicamentul să combine:

  • Proprietăți anti tuse;
  • Proprietăți care ajută la excreția sputei;
  • Proprietăți care ajută la lichefierea flegmei.

2) Compoziție. Medicamentul trebuie să fie pe bază naturală, deoarece acest lucru va reduce riscul de dependență.

3) Mirosul. Siropul nu trebuie să miroase a alcool, altfel copilul cel mai probabil va refuza să ia medicamentul!

Și ține minte că siropul nu este un tratament deplin. În orice caz, trebuie să mergi cu copilul la medic. Multă sănătate!