O viață sănătoasă își dorește fiecare, dar cere și o atenție sporită atît la orele de mișcare efectuate cît și la alimentele consumate. În ziua de astăzi o dietă echilibrată pare un țel destul de greu de menținut. Însă dacă renunți la aceste alimente, restul devine foarte simplu.

Aceste alimente NU ar trebui să le mai cumperi niciodată

Despre alimentație s-a tot vorbit în ultima perioadă. Circulă constant tot felul de diete miraculoase pe toate canalele de comunicare, însă există anumite produse pe care ar trebuie să nu le mai achiziționezi niciodată începînd din acest moment. Pericolul la care te expun acestea este destul de mare.

Legumele la conservă

Chiar dacă adesea reprezintă varianta cea mai bună și rapidă de a prepara un fel de mîncare, gîndește-te de două ori înainte să le mai folosești.

Toate legumele ambalate în acest fel nu îți pot oferi deloc fibre sau nutrimenți, în schimb sînt bogate în sodiu. Nu trebuie să excluzi nici cantitatea mare de zahăr pe care o conțin și nici conservanții folosiți pentru a păstra aroma.

Orice înseamnă semipreparat este nociv pentru organismul tău. Termenul mare de valabilitate, conservanții, aditivii sînt factori pe care ar trebui să îi eviți cu orice preț.

 Sucurile „naturale”

Chiar dacă pe ambalaj scrie produs natural, nu înseamnă că nu are zahăr sau alți indulcitori. Poți alege să îți achiziționezi un aparat cu ajutorul căruia să îți prepari ce suc vrei acasă, așa vei ști sigur că este natural fără conservanți sau coloranți. Un stil de viață sănătos cere un minim de efort pentru a putea să îi furnizezi organismului tău toate resursele bune de care are nevoie.

Fructele confiate un pericol major

Fructul este sănătate curată, însă odată confiat este un pericol enorm pentru întregul corp, atît la interior cît și la exterior.

Conțin o cantitate foarte mare de zahăr, dacă obișnuiești să le consumi mai ales sub formă de compot, alege să ți le prepari tu acasă pentru a avea control asupra cantității de zahăr și nu exagera cu cantitatea de compot consumată.

Poți de asemenea să optezi pentru achiziționarea unui aparat pentru uscarea fructelor, dar și în acest caz nu trebuie să treci cu vederea cantitatea consumată.

Cerealele de dimineață pline de zaharuri

Ar trebui să urmărești cu atenție ca o porție să nu depășească 12 grame. Nu te lăsa păcălit de aromele, culorile, formele și mixurile pe care le găsești în comerț. Alege mai bine să consumi fulgii de ovăz care sînt mai sănătoși. Poți să îi combini cu o budincă de chia și astfel vei obții un mic dejun sănătos și sațios.

Iaurturile cu fructe sau diferite arome

În ambele variante avem de a face cu coloranți, îndulcitori, zaharuri nocive sănătății. Încearcă să pui ce fructe vrei tu într-un iaurt natural și apoi testează gustul. Seamănă cu cel din comerț? Răspunsul va fi clar nu!

O variantă sănătoasă a acestora este să optezi pentru iaurtul grecesc, care chiar dacă este mai gras, este mult mai sănătos și poți să îl amesteci cu orice fruct dorești la blender. Te vei bucura astfel de o porție de sănătate la pahar, iar dacă vrei să te răcorești poți să bagi apoi la congelator amestecul obținut și te vei alege cu o înghețată naturală pe cinste.

Sursa: clicksanatate.ro