Un polițist de frontieră a fost moașă la nașterea propriului copil

Un polițist de frontieră a fost moașă la nașterea propriului copil

-
//
28.02.2018

Un poliţist de frontieră de la Otaci a primit azi-dimineaţă naşterea celui de-al treilea copil al său, soţia intrându-i în travaliu înainte de termen, iar ambulanţa întârziind din cauza vremii nefavorabile. Bebeluşul şi mama sa sunt bine, internaţi la Spitalul raional din Ocniţa, iar tatăl - Roman Levco - celebrează o datorie împlinită „ca la carte”, după cum i-au apreciat medicii prestaţia de „moaşă”.

Un polițist de frontieră a fost moașă la nașterea propriului copil

În această dimineață, Roman Levco se pregătea de o zi obișnuită de muncă la frontiera de stat. Dar apelul din partea soției sale, Anastasia, i-a transformat ziua în ceva de neuitat. Ea i-a spus că a intrat în travaliu înainte de termen. 

Bărbatul a sunat la numărul de urgenţă, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța a venit cu întârziere. Constrâns de timp, bărbatul a încercat să-şi ducă el însuşi nevasta cu maşina la spital. Dar gheţuşul l-a făcut să se reîntoarcă după câţiva metri.

Bebelușul s-a grăbit atât de mult să vadă lumina zilei, încât bărbatul s-a văzut nevoie să-i primească naşterea înainte de sosirea ambulanței. Medicii, sosiți la fața locului după ce lucrurile s-au produs, au rămas uluiți de curajul tatălui, care a primit nașterea „ca la carte”. 

„Medicii când au ajuns la familie au rămas surprinși. Aceștia au spus că de obicei bărbații cad în leșin, dar în acest caz colegul nostru a avut curajul să asigure buna-naștere a propriului său copil”, a precizat ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi. 

În prezent, mama și nou născutul sunt internați la spitalul din orașul Ocnița, ambii se află în stare bună de sănătate. Acesta fiind al treilea băiețel în familia Levco. 

Ambii părinți activează ca polițiști de frontieră la Punctul de trecere a frontierei Otaci. Doamna, care este agent-șef, a fost în trecut  vicecampioană mondială la Sambo, iar acum câțiva ani a ales Poliția de Frontieră, hotărând să se retragă din sportul de performanță. Soţul ei este inspector superior. 

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, doamna Levco nu şi-a luat concediu de maternitate, continuând să-şi facă datoria.

Sursa: deschide.md