mamaplus

Mai mulți locuitori ai capitalei au primit din nou facturi mari la căldură. Reacția Termoelectrica

-
//
12.03.2020

În contextul apariției unor informații în mediul online, în care se menționează faptul că, facturile la încălzire pentru luna februarie ar fi prea mari sau chiar egale cu cele din luna ianuarie curent, întreprinderea Termoelectrica S.A. neagă acest fapt și vine cu mai multe precizări într-un comunicat de presă.

Termoelectrica declară că majoritatea consumatorilor au primit, pentru luna februarie, facturi cu mult mai mici față de luna ianuarie.

„747 de blocuri locative au primit facturi mai mici în medie cu 20-25%, față de luna ianuarie, 1151 de blocuri locative - cu 25-30% mai mici, 1531 de blocuri locative - cu 30-40% mai mici, în timp ce alte 81 de blocuri au înregistrat reduceri la facturi cu 40-50%”, se arată în comunicatul instituției.

Reprezentanții Termoelectrica menționează că asupra consumului de energie termică pentru încălzirea blocurilor locative influențează mai mulți factori, dintre care:

  • starea izolației termice a componentelor sistemului de încălzire intra bloc;
  • izolația termică clădirii;
  • modificările sistemului de încălzire intra bloc.

Anume din aceste motive facturile ar varia de la un bloc la altul, existând situații când două apartamente similare, dar din blocuri diferite, vor avea facturi diferite, în funcție de factorii enunțați mai sus.

„Precizăm faptul că, nu există consumatori care au o reducere mai mică de 20% la factură pentru luna februarie, majoritatea consumatorilor au primit o factură mai mică cu circa 25%-30%, media fiind de 28,86%”, declară Termoelectrica.

Potrivit instituției, locatarii prin intermediul gestionarului fondului locativ își pot regla consumul de energie termică din bloc, pentru a evita supraconsumul și/sau pentru a economisi.