mamaplus

Când se va sfârși pandemia de COVID-19. Calculele făcute de experți

-
//
17.04.2020

Sfârșitul anului 2019 a însemnat începutul pandemiei de coronavirus. Nu a trecut mult timp, iar focarul, orașul Wuhan, China, a dus la extinderea acestei boli în întreaga lume.

Numărul din ce în ce mai mare de cazuri confirmate și decese cauzate de COVID-19 au determinat guvernele din toată lumea să ia măsuri pentru a preveni răspândirea acestei boli. Protocoalele de acțiune au afectat fără îndoială viața de zi cu zi a tuturor. Acest lucru a generat nu numai o stare de panică generală, ci și un sentiment colectiv de neputință pentru că nu știm cât timp va fi amenințată și condiționată de acest virus umanitatea.

Virusul va fi prezent pentru următoarele 12-18 luni

Una dintre cele mai sigure măsuri pentru evitarea răspândirii noului coronavirus este izolarea persoanelor. În 2003 a fost luată aceeași măsură pentru a pune capăt focarului de SARS, un alt tip de coronavirus.

Marc Lipsitch, expert în epidemiologie la Universitatea Harvard, și Richard Danzig, fost secretar al Marinei Statelor Unite, consideră că abia începem războiul împotriva coronavirusului, care va fi prezent în lume pentru următoarele 12-18 luni. În momentul de față, nicio țară nu are un plan sau o strategie concretă pentru a combate COVID-19.

Cu toate acestea, potrivit experților intervievați de BBC News, există mai multe scenarii care se pot întâmpla astfel încât, în timp util, să vedem lumina de la capătul tunelului. Fără îndoială, crearea unui vaccin contra coronavirusului este una dintre cele mai bune soluții pentru a combate această pandemie.

Când va apărea vaccinul:

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor extraordinare făcute în diferite laboratoare din întreaga lume pentru a realiza această misiune, crearea un vaccin eficient poate dura până la un an și jumătate. În același timp se fac mai multe investigații pentru dezvoltarea de medicamente care să trateze cu succes COVID-19.

Un alt mod ar fi ca oamenii să își dezvolte imunitatea. Potrivit lui Marc Lipsitch, la un moment dat, aproximativ 60% dintre adulți vor suferi de coronavirus și, ulterior, aceste focare vor crea imunitate la oameni.

Din păcate, pentru a atinge acest nivel, trebuie luate măsuri restrictive, cum ar fi carantina la care suntem supuși acum, timp de doi ani, astfel încât sistemul de sănătate să nu fie depășit.