mamaplus

Bebeluș de 5 luni, plin de răni după ce a făcut alergie la leucoplast

-
//
21.02.2020

Bebelușul a fost internat la un spital din Hunedoara, România și s-a ales cu răni crunte la o mână. Mama fetiței susține că timp de o săptămână, cât au stat internate în unitatea spitalicească, a solicitat de mai multe ori să i se verifice branula, însă nimeni din spital nu a făcut asta. Fetița a avut nevoie de tratament intravenos și i s-a pus o branulă care a fost fixată cu leucoplast.

„Pe exterior, la pansament, nu se vedea nici sânge, nimic, părea în regulă. Dar fetița plângea, ea nu plânge de obicei. Am tot rugat să i se verifice branula. Mi s-a spus că atâta timp cât curge medicamentul e totul ok”, a declarat mama copilei.

În ziua externării, femeia de serviciu a fost cea care i-a scos branula micuței. După ce a înlăturat leucoplastul s-a văzut rana pe care acesta o provocase. Se pare că fetița de 5 luni era alergică la leucoplast, însă nici părinții și nici cadrele medicale nu au știut acest lucru. Mâna bebelușului era roșie, umflată, iar pielea se exfolia.

mamaplus

„La final, mi-e și rușine să vă spun, femeia de serviciu a fost cea care a venit și i-a scos branula fetiței din mânuță. Nici măcar asistenta. Când i-a fost scoasă branula, am observat rănile. Doamna asistentă nu a vrut să vină să vadă fetița, a spus că este normal și că fetița mea este alergică la leucoplast.

Când am văzut mânuța am început să plâng și am țipat. Abia când a venit soțul meu a venit și doamna doctor. Mi-au spus că e alergie la leucoplast și că eu trebuia să știu că este alergică. De unde să știu acest lucru?”, a adăugat mama fetiței.

Femeia a depus plângere, însă nu a primit niciun răspuns.

„Am depus plângere la managerul spitalului, am atașat și pozele cu fetița, dar până în momentul de față nu am primit niciun răspuns. Mai mult, doctorii susțin că este vina mea pentru că trebuia să știu că fetița mea este alergică la leucoplast și că trebuia să verific eu, ca mamă, branula”, spune mama bebelușului.