Pierderea în greutate este o problemă despre care se vorbeşte zilnic, în societatea de azi. Oamenii vor să fie supli, dar fără efort. Unii recurg la diete drastice care le afectează organismul, doar pentru a slăbi rapid. Dar cât e bine să slăbeşti pe lună? Specialiştii îţi răspund.

mamaplus

Cât e bine să slăbeşti pe lună?

Slăbirea rapidă şi multă trebuie controlată de medic. Mobilizările mari şi rapide de grăsime pun sănătatea în pericol. Teoria spune că sănătos ar fi să slăbim 2-4 kg/lună. Acest lucru depinde de greutatea de la care pornim, de vârstă, de sex, de activitatea fizică.

„Se poate să nu se metabolizeze în ficat, metabolizându-se în ficat înseamnă că folosește și atunci dă energie, bagă în colesterol și folosește la digestie sau pur și simplu se elimină. Se poate întâmpla să circule liber în sânge și să provoace accidente vasculare. Nu vom mai avea avea suficiente enzime, pentru că sunt blocate în organ, nu se mai secretă și atunci avem probleme digestive”, susține doctor Cristina Bălănescu, nutriționist, pentru stirileprotv.ro.

Cum slăbeşti corect

Slăbirea controlată e soluţia pentru oricine, pe termen lung. Asta înseamnă 3 mese principale şi 2 gustări pe zi. Nu veţi face foamea. Înfometarea în mod constant duce la pierderea masei musculare şi favorizarea grăsimii.

„Într-o alimentație normală nu trebuie să ne înfometăm - e adevărat, nici să stăm la masa până ne suprasăturam. Mâncând mese mici și dese ne asigurăm un aport atât de nutrienți, cât și de energie”, susţine Maria Spiridon, nutriționist.

Alimente cu conţinut caloric ridicat

- o felie de pizza cu pepperoni - 230 calorii;
- un pahar de vin alb, sec - 160 calorii;
- un pahar de cola - 150 calorii;
- un hamburger de aproximativ 100 g cu brânză - 500 calorii;
- o brioșă cu banană, mare - 580 calorii.

Sursa