Să fim realiști: cu toții vom avea riduri la un moment dat. Însă poți amâna formarea lor sau le poți reduce adâncimea dacă eviți să faci anumite greșeli comune, cum ar fi spălatul feței cu săpun sau expunerea la lumina zilei fără a aplica o cremă cu factor de protecție.

Iată care sunt cele 4 greșeli pe care trebuie să le elimini de urgență din ritualul tău de frumusețe pe timp de toamnă și iarnă:

Îți speli fața cu orice îți este la îndemână

Dacă încă îți speli fața sub duș, eventual cu gelul pe care îl folosești pe restul corpului sau, mai rău, cu săpun… atunci ești mult mai predispusă la formarea ridurilor de expresie. Acestea sunt favorizate de pielea uscată, lipsită de elasticitate. Tocmai de aceea, ai nevoie de un produs de curățare care nu usucă și nu distruge bariera naturală de apărare a pielii.

Majoritatea gelurilor de curățare care fac multă spumă conțin ingrediente mult prea dure pentru pielea ta, iar pe timp de iarnă poți experimenta uscăciune și iritații atunci când le folosești.

Folosești crema hidratantă de pe timpul verii

Cel mai probabil pe timpul verii ai folosit o cremă hidratantă lejeră, cu textură de gel. Chiar dacă aceasta pare satisfăcătoare momentan, cu cât se va raci vremea, cu atât pielea ta va avea nevoie să fie hranită în profunzime – ca să-și recapete suplețea și să fie suficient de elastică, astfel încât ridurile să nu se formeze atunci când te încrunți sau râzi.

Chiar și un ten mixt sau gras are nevoie de ceva mai multa hidratare atunci când e frig afară.

Sari peste aplicarea serumului

Foarte multe femei cred că nu au nevoie de serum doar dacă folosesc o cremă hidratantă, mai ales dacă tenul lor e gras. În realitate, serumul este una dintre cele mai importante arme anti-aging pentru pielea ta. Sigur, crema hidratantă este foarte importantă, însă aceasta nu acționează neapărat împotriva ridurilor. Serumurile au o concentrație mai mare de ingrediente dovedite clinic, ce țintesc ridurile de expresie. Este vorba de retinol, peptide, vitamina C și alți antioxidanți.

Nu aplici cremă cu SPF

E cel mai important lucru pe care îl poți face pentru prevenirea ridurilor de expresie. Pentru că în sezonul rece vedem mai puțin soare, credem că nu avem nevoie de protecție solară, însă razele UV îți atacă în continuarea pielea – și în profunzime. Iar acest „atac” este combinat cu frigul și vântul acela care îți taie respirația.

Crema cu SPF nu te protejează doar de soare, ci și de alți factori de mediu care îi dăunează pielii. Așadar, chiar dacă optezi pentru SPF 20 pe timp de iarnă, aplică-l în fiecare dimineață.