Trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală

Trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală

-
//
06.08.2015

Poate una din principalele contribuții rusești la bucătăria mondială este okroshka. Ingredientele rețetei pe bază de cvas sunt: ​​cartofii fierți, ouăle fierte, ridichia, castraveții, salamul fiert (sau o bucată de carne de vită fiartă), muștarul, smântâna, ceapa verde și însuși cvasul. Întrebarea despre cum ar trebui tăiate aceste ingredient rămâne una fără răspuns. Se crede că este mai bine ca ingredientele să fie taiate în bucăți mai mari, pentru a simți gustul fiecărui produs în parte, dar părerile sunt împărțite. Vă oferim așadar trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală.

Okroshka pe bază de chefir

Trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală

Mod de preparare:

1. Se pregătește gheața. Pentru aceasta luați o crenguță de mărar, spălați-o și uscați-o cu un prosop de hârtie. Rupeți câte o frunzuliță și puneți câte una în fiecare găurică a formei pentru gheață. Umpleți forma cu apă curată și puneți-o în congelator.

2. Spălați cartofii, puneți-i la fiert. Când sunt gata, curățați-i de coajă și tăiați-i în cuburi mici.

3. Se spală castraveții, dacă este necesar se curăță de coajă (daca sunt prea mari) și se taie în cuburi mici.

4. Se fierb ouăle, se curăță de coajă și se toacă mărunt.

5. Șunca se taie în felii mici.

6. Ridichia se spală, se usucă cu un prosop de hârtie și se taie în felii subțiri.

7. Verdeața se spală, se usucă și se toacă fin.

8. Ingredientele pregătite se pun într-un castron adânc, se adaugă sare și se amestecă bine. Se adaugă chefirul și se amestecă din nou.

9. Okroshka se toarnă în farfurii, iar în fiecare farfurie se pune câte 2-3 bucăți de gheață, în funcție de dimensiunea bucăților de gheață.

Trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală

Okroshka pe bază de cvas

Trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală

Mod de preparare:

1. Se fierb cartofii se curăță de coajă și se taie cubulețe.

2. Salamurile, castraveții și ouăle se taie cuburi. Ridichia și verdețurile se toacă mărunt.

3. Se amestecă cartofii, salamurile, ouăle, ridichia și  castraveții. Se condimentează cu sare și piper. Se pune într-un vas.

4. Se toarnă Cvasul și se presară cu verdeață. Se servește rece cu smântână.

Trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală

Okroshka pe bază de apă minerală

Trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală

Mod de preparare:

30 minute

1. Se fierb cartofii și oăle.  

2. Ceapa se taie fin.

3. Se toacă mărunt ceapa verde și mărarul.

4. Cartofii, ouăle, castravetele se dau prin răzătoare.

5. Salamurile se taie cuburi.

6. Adăugați chefirul, maioneza și se amestecă bine.

7. Adăugați apa minerală, muștarul și sarea după gust.

Trei rețete de okroshkă pe bază de chefir, cvas și apă minerală