Dacă ajungi acasă după o zi lungă de muncă, singurul lucru pe care nu vrei să îl faci e gătitul. Aşa că am adunat pentru tine trei reţete de mâncăruri rapide pentru cină.
1. Supă cremă de sparanghel
Ingrediente:
- 2 linguri de unt nesarat;
- 1 caţel de usturoi, pisat;
- 2 kg de sparanghel curățat;
- sare;
- piper proaspăt măcinat;
- 1 cană de supă de pui, fără sare;
- ½ cană de smântână grasă (plus decor);
- arpagic verde tocat mărunt (pentru decor);
- mărar verde tocat mărunt (pentru decor).
Mod de preparare:
- Se ia o oală mare şi se pune untul la topit, la foc mediu. Se pune usturoiul şi se găteşte 1 minut. Se amestecă pentru a nu se lipi.
- Se adaugă sparanghelul şi se condimentează cu sare şi piper. Se rumeneşte până devine auriu, aproximativ 5 minute.
- Se adaugă supa de pui şi se fierbe până când sparanghelul este moale, dar nu îşi pierde culoarea, aproximativ 10-15 minute.
- Se pasează supa la blender, apoi se răstoarnă la loc în oală.
- Se adaugă smântâna şi se ierbe la foc mic, amestecând des. Se condimentează din nou, după gust.
- Se garniseşte cu smântână şi verdeaţă. Poftă bună!
2. Cotlete de porc cu usturoi şi rozmarin
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc;
- sare;
- piper ;
- 1 lingură de rozmarin proaspăt, mărunţit;
- 2 căţei de usturoi, pisaţi;
- ½ ceaşcă de unt topit;
- 1 linguriţă de ulei de măsline.
Mod de preparare:
- Se încălzeşte cuptorul la 195 de grade. Se spală cotletele şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
- Amestecă untul, rozmarinul şi sarea într-un bol.
- Încălzeşte uleiul de măsline la foc mic, în tigaie, şi adaugă cotletele. Prăjeşte carnea câte 4 minute pe fiecare parte.
- Se freacă fiecare bucată cu unt şi usturoi, din abundenţă.
- Se pun apoi în tavă, la cuptor, timp de 10-12 minute. Poftă bună!
3. Spaghetti cu trei tipuri de brânză
Ingrediente:
- 340 g spaghetti;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- 3 caţei de usturoi, pisaţi;
- ¾ cană de smântână grasă;
- ¾ cană de supă de pui;
- ¾ amestec de brânzeturi italiene;
- sare după gust;
- piper după gust;
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat.
Mod de preparare:
- Se pune apa la fiert în oală şi se sărează. Se dă în foc si se pun pastele. Se fierb după instrucţiunile de pe pachet sau după preferinţe. Se strecoară după fierbere şi se păstrează o cană din apa în care au fiert.
- Se încălzeşte ulei la foc mediu, în tigaie. Se adaugă usturoiul şi se găteşte 1 minute. Se adaugă smântâna, supa de pui şi jumătate din cana cu apă de la paste. Amestecă bine şi adaugă pastele fierte.
- Amestecă până când fiecare pastă e acoperită de sos.
- Ia tigaia de pe foc. Adaugă brânză rasă si amestecă bine pentru ca totul să fie îmbibat. Condimentează după gust şi adaugă pătrunjel la servire. Poftă bună!