”Trandafiri” cu mere și foitaj

”Trandafiri” cu mere și foitaj

-
//
13.03.2015

”Trandafiri” cu mere și foitaj

Preparare:

  • Merele se taie în patru bucăți, se curăță de miez.
  • Se feliază felii de grosimea de 2 mm.
  • Într-o cratiță se toarnă 200 ml de apă, se aduce până la fierbere.
  • Se adaugă zahărul.
  • În apă se adaugă feliile de măr.
  • Se fierb nu mai mult de 2-3 minute, după care se strecoară (merele trebuie să devină flexibile).
  • Aluatul decongelat se întinde într-o foaie subțire (1-2 mm grosime).
  • Se taie benzi cu lățimea de 3 cm și lungimea de 25-30 cm.
  • Pe banda de aluat se aranjează 5 felii de măr ușor suprapuse.
  • Apoi atent se rulează banda.
  • Margina de jos a aluatului se întoarce în interior.
  • Iată un astfel de trandafir trebuie să obțineți.
  • Trandafirii se aranjează pe tava acoperită cu hârtie de pergament.
  • Se dau la cuptorul încins până la 200 de grade. Se coc cca 30 de minute.

Trandafirii copți se răcesc și se presară cu zahăr pudră.

”Trandafiri” cu mere și foitaj