Preparare:
- Merele se taie în patru bucăți, se curăță de miez.
- Se feliază felii de grosimea de 2 mm.
- Într-o cratiță se toarnă 200 ml de apă, se aduce până la fierbere.
- Se adaugă zahărul.
- În apă se adaugă feliile de măr.
- Se fierb nu mai mult de 2-3 minute, după care se strecoară (merele trebuie să devină flexibile).
- Aluatul decongelat se întinde într-o foaie subțire (1-2 mm grosime).
- Se taie benzi cu lățimea de 3 cm și lungimea de 25-30 cm.
- Pe banda de aluat se aranjează 5 felii de măr ușor suprapuse.
- Apoi atent se rulează banda.
- Margina de jos a aluatului se întoarce în interior.
- Iată un astfel de trandafir trebuie să obțineți.
- Trandafirii se aranjează pe tava acoperită cu hârtie de pergament.
- Se dau la cuptorul încins până la 200 de grade. Se coc cca 30 de minute.
Trandafirii copți se răcesc și se presară cu zahăr pudră.