Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

-
//
07.06.2016

Tortul de ciocolată cu denumirea ciudată de „Baumkuchen” este un desert tradițional de origine germană. În traducere din limba germană, „Baumkuchen” înseamnă prăjitură-copac, iar denumirea i-a fost atribuită datorită straturilor sale originale albe și cafenii, asemănătoare cu inelele unui copac.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

MOD DE PREPARARE

1. Înainte de a începe prepararea tortului de ciocolată, trebuie să aprindeți cuptorul, ca să se încălzească până la temperatura de 210 de grade. Pentru pregătirea aluatului, topiți ciocolata neagră pe baia de apă sau în cuptorul cu microunde și răciți-o până la temperatura camerei.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

2. Într-un alt vas bateți untul, lăsat în prealabil să se înmoaie, cu 100 g de zahăr și extractul de vanilie.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

3. Treptat, continuând să bateți, adăugați gălbenușurile separate de albușuri, făina şi amidonul.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

4. După prepararea aluatului, bateți separat albușurile până obțineți o spumă consistentă și adăugați treptat zahărul rămas.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

5.  Împărțiți compoziția pentru aluat în două părți egale. Într-una turnați ciocolata topită și jumătate din albușuri. Cealaltă jumătate de albușuri adăugați-o în partea albă a aluatului.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

6. Coacerea blaturilor. Pentru a obține structura multistratificată unică a tortului, turnați aproximativ 100 g de aluat de ciocolată pe fundul formei așternute cu pergament, apoi dați tava la cuptor pentru aproximativ 2 minute, până este gata. Deasupra foii de ciocolată turnați o cantitate egală de aluat alb și coaceți alte 2 minute.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

7. Repetați procedura până terminați ambele părți de aluat. În consecință, trebuie să obțineți aproximativ 10 blaturi.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

8. Pregătirea cremei. Bateți smântâna cu zahărul și sucul de lămâie până se îngroașă. Turnați compoziția obținută pe suprafața tortului, apoi dați-l pentru încă 10-15 minute la cuptor.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

9. După ce se răcește, puteți îndepărta pereții formelor și turna glazura. Pentru pregătirea glazurii, topiți pe baia de apă sau în cuptorul cu microunde untul cu ciocolata, până obțineți o compoziție omogenă. Amestecați bine și răciți.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

10. Adăugați smântâna și vanilia. Ulterior, bătând continuu, integrați treptat zahărul pudră. Ca rezultat veți obține o cremă-glazură omogenă.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

11. Ungeți tortul pe toate părțile cu aproximativ 2/3 de glazură.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

12. Aranjați deasupra jumătățile de căpșuni, spălate și tăiate în prealabil, apoi decorați cu glazura rămasă. Înainte de servire, tortul de ciocolată trebuie ținut la frigider.

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

Tortul nemțesc de ciocolată „Baumkuchen”

Sursa