Tort pentru copii ”Țestoasa de smarald”

Tort pentru copii ”Țestoasa de smarald”

-
//
10.10.2014

Tort pentru copii ”Țestoasa de smarald”

Tort pentru copii ”Țestoasa de smarald”

Procesul de preparare:

1. Deoarece turtele să pregătesc repede, este bine să începeți cu prepararea cremei. Laptele se toarnă într-o cratiță, se adaugă 2 ouă, 2 linguri de făină, un pahar de zahăr și un pachețel de zahar vanilat. Ingredientele se bat bine, iar cratița se pune la foc mic sau la baia cu aburi. Se fierbe, amestecând permanent, până ce amestecul se îngroașă. În crema fierbinte se adaugă untul, se amestecă și se acoperă cu un capac, pentru ca crema să nu se răcească.

2. Prepararea turtelor. Într-un bol se toarnă borcanul cu laptele condensat, se adaugă oul și se amestecă bine, se adaugă bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și treptat adăugăm făina. Atunci când fa vi greu să amestecați aluatul cu lingura – acesta se pune pe masă presărată cu făină și se frământă mai departe - aluatul trebuie să fie moale și elastic. Împărțim aluatul în 8 bucăți egale. Fiecare turtă se întinde și se înfinge cu o furculiță în câteva locuri. Încingem tigaia la foc mediu și începem să coacem turtele. Acestea se coc foarte repede – practic 1 minut și întoarcem turta. În așa fel coacem cele 8 turte. Se ia un talger de mărimea potrivită și se taie marginile turtelor. Rămășițele nu se aruncă, acestea vor fi folosite pentru înfrumusețare. Fiecare turtă se unge cu cremă, care este încă caldă. Rămășițele de turte se fărâmițează și se amestecă cu crema rămasă. Cu acest amestec se unge ultima turtă și marginile tortului, formând astfel o carapace. Înfrumusețăm după dorință. În imagine tortul este decorat cu kiwi, însă sunt acceptate și alte fructe. Tortul este gata. Poftă mare! 

Tort pentru copii ”Țestoasa de smarald”