Mixul de legume oferă un cocktail excelent de vitamine pentru întreaga familie, iar carnea de vită, fără prea mult colesterol, dacă este gătită bine, va oferi o textură fragedă și un gust bogat tocăniței.
Ingrediente:
- 500 g de carne de vită;
- 1 ceapă mare roșie;
- 3 căței de usturoi;
- 2 morcovi;
- 2 dovlecei mari;
- pătrunjel verde;
- 50 ml de ulei;
- 1 lingură din următorul amestec de condimente: chimen, boia dulce, piper, sare, cimbru.
Cum prepari tocănița de vită cu legume:
- Spală bine carnea și tai-o în cuburi mici!
- Toacă ceapa și usturoiul! Morcovii dă-i pe răzătoare!
- Dovleceii taie-i felii!
- Încinge uleiul într-o tigaie adâncă!
- Pune carnea la prăjit, adăugând peste ea mixul de condimente!
- Când carnea s-a rumenit bine, scoate-o cu o spumiera și adaugă la călit ceapa și usturoiul, apoi morcovul și dovleceii. Amestecă bine!
- Adaugă apoi carnea de vită. Pune peste ea un pahar mic de vin alb și bagă cratița la cuptorul încins în prealabil pentru 30-40 de minute, până ce carnea și legumele sunt făcute.
Poftă bună!