Tarte Tatin

Tarte Tatin

-
//
09.09.2015

Tarte Tatin

Mod de preparare:

Tarte Tatin

Etapa 1

Pregătiți aluatul. Untul se taie cuburi. Se cerne faina și se amestecă cu untul, zahărul și un pic de sare. Frământați cu mâinile până se obțin firimituri. Se adaugă gălbenușul de ou, 1-2 linguri de apă rece ca gheața și se framantă un aluat uniform.

Tarte Tatin

Etapa 2

Rulați aluatul într-o minge, înveliți-l în folie și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute.

Tarte Tatin

Etapa 3

Merele se curăță de coajă și de semințe, se taie felii și se presară cu suc de lămâie.

Tarte Tatin

Etapa 4

Într-o tigaie se topește untul cu 3 linguri de zahăr și scorțișoară. Amestecul se gătește timp de 5 min., până când capătă o culoare caramel. Feliile de mere se așează într-un cerc în caramelă. Se presară cu zahăr. Se fierb la foc mic timp de 15 minute. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Tarte Tatin

Etapa 5

Pe masa presarată cu faină se întinde aluatul după mărimea formei de copt.

Tarte Tatin

Etapa 6

Incalziți cuptorul la 220 ° C Acoperiți merele din tigaie, cu aluat, îndreptați marginile spre interior. Se coace timp de 35-40 minute. Răsturnați tarta pe un platou. Se încălzește Calvados într-un căuș mic, se ia de pe foc, se aprinde și se toarnă peste tartă.  

Tarte Tatin

Sursa