Dacă aveți aluat gata pregătit, rețeta acestei tarte este foarte simplă. O puteți face și la micul dejun, dacă pregătiți brânza de cu seară.
MOD DE PREPARARE
1. Puneți brânza într-o strecurătoare în care ați așternut tifon sau un prosop, aranjați deasupra o greutate și puneți strecurătoarea în chiuvetă sau într-un lighenaș pe 2 ore, pentru a îndepărta lichidul în exces.
2. Separați albușurile de gălbenușuri. Frecați gălbenușurile cu zahărul vanilat până se albesc, apoi turnați frișca și brânza.
3. Bateți albușurile într-o spumă pufoasă. Continuând să bateți, turnați mierea cu jet subțire. Spuma trebuie să devină consistentă. În trei reprize, amestecând cu o paletă de jos în sus, adăugați albușurile în compoziția de brânză. Adăugați grișul și amidonul, amestecați cu atenție.
4. Întindeți aluatul și aranjați-l într-o formă de copt, lăsând aluatul puțin peste marginile acesteia. Turnați umplutura, acoperiți-o cu capetele aluatului.
5. Amestecați o linguriță de miere cu o lingură de apă și ungeți aluatul. Coaceți la temperatura de 180 °С timp de aproximativ 45 de minute. Serviți caldă sau rece. Poftă mare!