Tarta pe care v-o prezentăm astăzi este absolut delicioasă. Aceasta se prepară foarte simplu, dintr-un aluat neobișnuit. Nu este nevoie să frământați aluatul, este suficient să amestecați ingrediente uscate și să adăugați untul și merele. Tarta gata, gustoasă și pufoasă, poate fi servită cu biluțe de înghețată de vanilie.
MOD DE PREPARARE
1. Cerneți într-un bol făina, adăugați grișul, zahărul, sarea, praful de copt și scorțișoara, amestecați bine cu un tel. Împărțiți compoziția obținută în trei părți egale.
2. Spălați merele și îndepărtați cotorul. Dați merele prin răzătoare sau mărunțiți-le cu ajutorul robotului de bucătărie.
3. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți forma de cop cu unt și presărați o parte din amestecul uscat. Puneți deasupra jumătate din cantitatea de mere. Turnați a doua parte a compoziției uscate, aranjați restul merelor și presărați deasupra a treia parte a compoziției uscate.
4. Tăiați untul în felii subțiri sau dați-l prin răzătoare. Aranjați uniform untul pe toată suprafața tartei.
5. Dați forma la cuptor și coaceți timp de 40 de minute.