Această supă aromată amintește puțin de chili, însă nu este chiar atât de iute. Și se servește cu mozarella rasă, care se topește deasupra supei fierbinți.
MOD DE PREPARARE
1. Tocați mărunt ceapa, usturoiul, țelina și baconul. Tăiați felii subțiri ciupercile, dați mozarella printr-o răzătoare mare, iar parmezanul – prin una mică. Încălziți într-o cratiță, la foc mediu, 1 lingură de ulei. Adăugați ceapa, țelina, baconul și prăjiți, amestecând, 3-4 minute.
2. Adăugați usturoiul și ierburile de Provence, căliți, amestecând, încă jumătate de minut. Adăugați carnea tocată și prăjiți până când aceasta se închide la culoare.
3. Adăugați roșiile pasate, împreună cu sucul lor, precum și bulionul sau apa.
4. Aduceți la fierbere, condimentați, după gust, cu sare, zahăr și piper. Reduceți focul la minimum și fierbeți supa timp de 20 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, adăugați ciupercile.
5. Cu 5 minute înainte de a lua de pe foc, adăugați parmezanul ras. Presărați busuiocul tăiat mărunt, amestecați și închideți focul. Înainte de servire, puneți în farfurii mozarella rasă.