Această supă este perfectă pentru zilele de post, dacă o pregătim pe bază de bulion de legume. Rețeta presupune folosirea lintei franceze du Puy, dar puteți utiliza orice alt soi, care își păstrează forma în procesul prelucrării termice.
MOD DE PREPARARE
1. Tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Într-o cratiță încălzim, la foc mediu, 1 lingură de ulei. Adăugăm ceapa și usturoiul și prăjim, amestecând, 3-4 minute. Presărăm praful de curcuma și prăjim încă 1 minut.
2. Adăugăm orezul și lintea, amestecăm.
3. Turnăm bulionul.
4. Aducem la fierbere și gătim la foc mic până ingredientele sunt gata, aproximativ 20-30 de minute (gustăm în procesul fierberii). Închidem focul, adăugăm sucul și coaja rasă de lămâie, după gust. Turnăm în farfurii, presărăm frunzele de coriandru tocate mărunt, decorăm cu o felie de lămâie și servim. Poftă mare!