Se apropie cu paşi repezi perioada supelor reci: okroşka, gazpacho răcoritor etc., dar deocamdată vrem să mâncăm ceva fierbinte şi consistent. De exemplu, supă densă de cartofi.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem cartofii cubuleţe.
2. Punem cartofii în cratiţă, turnăm bulionul, adăugăm cimbrul şi fierbem până cartofii sunt pe jumătate gata.
3. Între timp, tocăm mărunt ceapa şi ţelina. Şunca o tăiem cubuleţe. Într-o tigaie încălzim la foc mediu 1 lingură de ulei. Adăugăm ceapa şi ţelina şi prăjim, amestecând, 3-4 minute. Turnăm legumele în cratiţă peste cartofi.
4. În aceeaşi tigaie prăjim puţin şunca. O adăugăm în supă.
5. Când cartofii sunt gata, scoatem din cratiţă crenguţa de cimbru şi pasăm o parte din cartofi direct în supă. Adăugăm usturoiul tocat mărunt, muştarul şi frişca. Amestecăm. Aducem la fierbere şi fierbem câteva minute la foc mic. Luăm de pe aragaz. Turnăm în farfurii şi servim. Poftă mare!