mamaplus.md

Somon în crustă de cartofi

-
//
21.01.2019

O combinație atât de gustoasă, încât va deveni una din mâncărurile pe care le vei pune pe masă cel mai des familiei tale. Nu foarte costisitoare, extrem de sățioasă, ușor de făcut de către oricine, după pașii ușori de mai jos.

mamaplus.md

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 15 min
  •  Timp de gătire: 35 min
  •  Gata în: 50 min


INGREDIENTE

  •  1 kg de cartofi;
  •  3 file-uri de somon feliate;
  •  1 lingură ulei de măsline;
  •  2 cepe roșii tăiată julien;
  •  1 lingură de făină;
  •  300 g baby spanac;
  •  200 ml smântână pentru gătit;
  •  50-100 g cașcaval ras;
  •  unt pentru uns tava.
     

Reîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge cu unt o tavă care nu lipește!

  • Adu o cratiță cu apă sărată la fierbere, aruncă în ea cartofii și lasă-i 2-3 minute. Scurge, dă deoparte.
  • Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și pune ceapa tăiată julien (felii subțiri) 5 minute. Adaugă făina, amestecă. Opărește spanacul la foc mediu, apoi scurge excesul de apă.
  • Pune, strat după strat, cartofii, ceapa, spanacul și somonul feliat, terminând cu un strat de cartofi.
  • Toarnă smântâna peste, presară cașcavalul ras și dă la cuptor 20-30 de minute, la foc mediu.
     

Sursa