Sendviș croque monsieur

Sendviș croque monsieur

-
//
29.03.2016

Croque-monsieur este un sendviș tradițional francez cald, cu șuncă și cașcaval. Acesta este deseori servit la prânz sau ca gustare.

Sendviș croque monsieur

MOD DE PREPARARE 

Sendviș croque monsieur Pregătim ingredientele necesare. Sendviș croque monsieur

Preparăm sosul bechamel. Topim untul într-o crăticioară.

Sendviș croque monsieur Adăugăm în crăticioară făina și amestecăm rapid cu un tel. Gătim la foc mic, amestecând continuu cu telul, timp de un minut.  Sendviș croque monsieur Turnăm laptele cu jet subțire, amestecând în continuare. Fierbem până se îngroașă (sosul trebuie să aibă consistența unui terci de griș moale). Luăm de pe foc, adăugăm sarea, piperul, nucșoara și jumătate din cașcavalul ras. Lăsăm puțin.  Sendviș croque monsieur Uscăm în toaster feliile de pâine până capătă o culoare aurie și le aranjam pe o tavă unsă cu puțin ulei. Ungem pâinea cu muștar și punem deasupra o feliuță de cașcaval, una de șuncă și încă una de cașcaval.  Sendviș croque monsieur

Acoperim cu a doua felie de pâine. Ungem sendvișurile cu sosul bechamel și presărăm cu cașcavalul rămas. Dăm la cuptorul încălzit la 205 grade pentru 5 minute.

Sendviș croque monsieur După 5 minute transferăm tava sub gril (pentru alte 3 minute, ca sendvișurile să se rumenească). Servim la dejun, prânz sau chiar la o „cină leneșă”, preferabil cu salată. Bon appétit! Sendviș croque monsieur Sendviș croque monsieur

Sursa