Semifreddo este un desert tradițional italian: înghețată fină de casă cu diverse adaosuri – biscuiți, alune, fructe confiate, ciocolată… Dacă punem migdale în compoziția de frișcă și ouă, obținem semifreddo de migdale, dacă punem mentă – semifreddo de mentă. Există sute de variante, totul depinde de fantezia noastră. Astăzi vom găti semifreddo cu fructe de pădure!
MOD DE PREPARARE
1. Prăjiți alunele de pădure, amestecând permanent, pe o tigaie uscată încinsă, aproximativ 6 minute. Lăsați să se răcească, apoi mărunțiți-le cu cuțitul. Bateți albușurile și cafeaua solubilă. Continuând să bateți, adăugați treptat zahărul și alunele. Bateți până obțineți o spumă consistentă și strălucitoare.
2. Turnați compoziția obținută pe o tavă acoperită cu foaie de copt, într-un strat de 2 cm. Dați la cuptorul încălzit la 90 °С pentru 3 ore. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
3. Spălați și uscați bine fructele de pădure. Rupeți compoziția merengue în bucățele nu prea mari.
4. Bateți frișca până obțineți o spumă densă și pufoasă. Adăugați bucățele de merengue și amestecați cu mare atenție.
5. Așterneți într-o formă detașabilă cu diametrul de 28 cm cu hârtie de copt. Turnați în formă o treime din compoziția obținută, aranjați deasupra, într-un strat uniform, jumătate din cantitatea de fructe.
6. Turnați încă o treime de frișcă și aranjați restul fructelor, apoi turnați frișca rămasă. Acoperiți tortul cu peliculă alimentară, puneți deasupra o farfurie și apăsați puțin. Dați la congelator pentru 24 de ore. Tortul poate fi păstrat în congelator până la 1 lună!