Scordalia cu verdeață – o gustare tradițională grecească din cartofi și usturoi de la Maria Andriuță

Scordalia cu verdeață – o gustare tradițională grecească din cartofi și usturoi de la Maria Andriuță

-
//
09.07.2014

Scordalia cu verdeață – o gustare tradițională grecească din cartofi și usturoi de la Maria Andriuță

Maria Andriuță -  pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi  rezultatul muncii tale! :) "

O mîncare grecească simplă și consistentă vă salvează, atunci cînd frigiderul vă este gol. Se pare că grecii au început să se pregătească din timp pentru vremuri grele după aderarea la Uniunea Europeană:) De asemenea, această gustare va fi pe plac iubitorilor de hrană vegetală și veganilor.

Lista ingredientelor:

Cartofi

Busuioc și coriandru verde

Lămîie

Usturoi

Ulei de măsline

Sare, piper

Scordalia cu verdeață – o gustare tradițională grecească din cartofi și usturoi de la Maria Andriuță

Cartofii curățați de coajă se fierb în apa cu puțină sare și o frunză de foi de dafin

Scordalia cu verdeață – o gustare tradițională grecească din cartofi și usturoi de la Maria Andriuță

Verdeața se taie mărunt, usturoiul se zdrobește cu sare, cartofii se răcesc

Scordalia cu verdeață – o gustare tradițională grecească din cartofi și usturoi de la Maria Andriuță

Cartofii, verdeața și usturoiul se întroduc în blender, se adaugă uleiul de măsline

Scordalia cu verdeață – o gustare tradițională grecească din cartofi și usturoi de la Maria Andriuță

Scordalia se condimentează cu sare și piper după gust, se unge pe un toast, se stropește cu suc de lămîie și ulei de măsline. Nu-i rău deloc, chiar și pentru un carnivore vulgaris (vorbesc despre mine :)

Scordalia cu verdeață – o gustare tradițională grecească din cartofi și usturoi de la Maria Andriuță