Maria Andriuță - pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
O mîncare grecească simplă și consistentă vă salvează, atunci cînd frigiderul vă este gol. Se pare că grecii au început să se pregătească din timp pentru vremuri grele după aderarea la Uniunea Europeană:) De asemenea, această gustare va fi pe plac iubitorilor de hrană vegetală și veganilor.
Lista ingredientelor:
Cartofi
Busuioc și coriandru verde
Lămîie
Usturoi
Ulei de măsline
Sare, piper
Cartofii curățați de coajă se fierb în apa cu puțină sare și o frunză de foi de dafin
Verdeața se taie mărunt, usturoiul se zdrobește cu sare, cartofii se răcesc
Cartofii, verdeața și usturoiul se întroduc în blender, se adaugă uleiul de măsline
Scordalia se condimentează cu sare și piper după gust, se unge pe un toast, se stropește cu suc de lămîie și ulei de măsline. Nu-i rău deloc, chiar și pentru un carnivore vulgaris (vorbesc despre mine :)