Sarmale leneșe

Sarmale leneșe

-
//
11.07.2016

Uneori gospodinele au foarte puțin timp pentru pregătirea unei cine savuroase. Cum să facem niște bucate gustoase în timp scurt și, totodată, să impresionăm plăcut familia? Rețeta de mai jos este tocmai potrivită pentru astfel de cazuri! Acest fel de mâncare nu cedează cu nimic în fața prototipului său tradițional, din contra, poate concura cu acesta, datorită gustului fin și simplității în pregătire.

Sarmale leneșe

MOD DE PREPARARE

1.  Fierbem orezul până este pe jumătate gata. Concomitent, călim la foc mic morcovul dat prin răzătoare și ceapa tocată mărunt, până toate ingredientele devin moi.

Sarmale leneșe

2. Spălăm frunzele de varză și le tăiem fâșii medii, pe care le frecăm puțin între palme.

Sarmale leneșe

3. Într-o farfurie adâncă punem carnea, orezul clătit, legumele prăjite, frunzele de varză, condimentele și oul. Amestecăm cu atenție.

Sarmale leneșe

4. Din compoziția obținută formăm chifteluțe ovale și le tăvălim prin făină. Cel mai important este să nu punem prea multă făină, dar nici prea puțină, de altfel chifteluțele se vor desface.

Sarmale leneșe

5. Punem chifteluțele una lângă alta într-o oală termorezistentă. Dizolvăm pasta de roșii în 400 ml de apă fierbinte și o turnăm peste sarmale. Presărăm cu verdeață, adăugăm frunzele de dafin și condimentele care ne plac.

Sarmale leneșe

6. Acoperim oala cu capacul și o dăm în cuptorul încălzit la 200 de grade. Reducem temperatura cu 20 de grade și coacem sarmalele timp de 35 de minute, până sunt gata. Serviți imediat, cu smântână și verdeață proaspătă.

Sarmale leneșe

Sarmale leneșe

Sursa