Sunt sănătoase, ușoare și mențin senzația de sațietate. Tocmai de aceea, salatele se numără printre bucatele preferate ale gurmanzilor, mai ales vara, când avem verdeață, fructe și legume din plin. Dacă te-ai săturat de banala salată din roșii, castraveți și frunze, îți propunem 4 rețete originale, pe care le vei devora în câteva minute.
Salată cu brânză feta, migdale și căpșuni
Ingrediente:
- salată verde
- 200g migdale prăjite
- 100g brânză feta mărunțită
- 200-300g căpșuni tăiate în jumătate
- 170g salată verde baby
- 2 linguri de oțet de vin roșu
- 80ml ulei de măsline
- șalotă (ceapă franțuzească) mică tăiată mărunt
- 1 linguriță miere
- 2 lingurițe muștar
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Mai întâi, fă dressingul: amestecă muștarul, mierea, ceapa și oțetul. Apoi, adaugă uleiul de măsline, asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
După ce ai spălat bine salată verde, pune-o într-un bol mare, apoi aruncă acolo căpșunile, brânza feta și migdalele ușor mărunțite.
Peste acestea, adaugă dressingul. Amestecă bine și servește.
Salată de pui cu avocado și mure
Ingrediente:
- ¼ ceașcă de ulei de măsline
- 3 linguri de ulei balsamic
- ½ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper
- 2 piepți de pui
- 6 cești de spanac proaspăt
- 50 de grame de mure
- ¼ ceapă, tocată mărunt
- un avocado
- ¼ ceașcă de brânză feta
- 3 linguri de busuioc proaspăt, tocat mărunt
- 3 linguri de nuci prăjite și tocate mărunt
Mod de preparare:
Într-un castron mic, se amestecă uleiul de măsline, oțetul, mierea, sarea și piperul. Se pune carnea de pui într-un vas mic și se asezonează cu ½ din amestecul balsamic, se pune capacul și se lasă timp de 30 de minute la marinat.
Se tapetează cu un spray de gătit o tigaie și se încălzește la foc mediu. Se gătește pietul de pui timp de cinci minute pe fiecare parte. După ce carnea este gata se scoate pe o farfurie, se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă să se odihnească timp de cinci minute, iar apoi se taie în bucăți mici.
Într-un vas mare, se pune spanacul, murele, ceapa și restul de amestec balsamic. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect, iar apoi se adaugă carnea de pui, avocado, brânza, busuiocul și nucile. Se servește imediat.
Salată cu rucola și piersici
Ingrediente:
- 150 g rucola
- 3 piersici coapte, fără sâmburi şi feliate
- 1 ardei gras galben, tăiat cubuleţe
- 3 linguri nuci mărunţite
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură oţet balsamic
- ½ lingură zeamă de lămâie
- coajă de lămâie, după gust
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Pune frunzele de rucola într-un bol mare, deasupra adaugă feliile de piersici, ardeiul gras galben şi nucile. Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline cu oţetul balsamic, zeama de lămâie, condimentează cu sare şi piper, după gust, adaugă puţină coajă de lămâie şi toarnă dressingul peste salată. Serveşte imediat!
Salată de pepene roșu cu spanac și blue cheese
Ingrediente:
- pepene
- afine proaspete
- nuci
- pepene taiat cuburi
- brânză cu mucegai
- frunze proaspete de baby spanac
- pui la grătar (opțional)
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Combină toate ingredientele și servește salata cu puțin ulei de măsline.