Salată de varză tânără

Salată de varză tânără

-
//
28.03.2016

Salată de varză tânără

MOD DE PREPARARE

1. Infuzați ceaiul verde într-un pahar de apă clocotindă, lăsați 4 minute, strecurați, turnați esența de ceai peste caisele și vișinele uscate. Lăsați 15-30 de minute.

2. Vărsați esența de ceai (nu mai aveți nevoie de ea, o puteți bea, este foarte gustoasă!). Tăiați caisele pai. Vișinile lăsați-le așa cum sunt.

3. Curățați portocala de coajă cu ajutorul unei răzătoare cu ochiuri mici. Amestecați coaja rasă cu mierea, acoperiți. Stoarceți sucul din portocală.

4. Dezghețați răchițelele, dați-le printr-o sită sau în blender, amestecați cu sucul de portocale.

5. Tăiați morcovul pai subțire, turnați deasupra compoziția de răchițele, acoperiți, dați la frigider pentru minimum 30 de minute, dar puteți lăsa și pentru câteva ore.

6. Tăiați subțire varza, îndepărtând cotorul. Amestecați varza cu frunzele de coriandru, sărați puțin, frecați-o cu mâinile. Amestecați cu fructele uscate și morcovul, împreună cu sosul de răchițele, apoi adăugați mierea și coaja rasă de portocală. Această salată poate fi păstrată la frigider timp de până la 5 zile. 

Salată de varză tânără

Sursa