Salată cu pui și mozzarella

Salată cu pui și mozzarella

-
//
09.02.2016

Salată cu pui și mozzarella

MOD DE PREPARARE 

Salată cu pui și mozzarella Încălziți cuptorul la 180 °С. Îndepărtați coaja de pe feliile de pâine și tăiați miezul în cuburi cu latura de 1 cm. Acoperiți tava cu hârtie de copt. Așezați cubulețele de pâine, stropiți cu ulei de măsline și sărați puțin, amestecați. Puneți tava la cuptor și gătiți pesmeții până capătă o culoare aurie, aproximativ 6-8 min. În timpul pregătirii, amestecați o dată, pentru ca bucățelele de pâine să se prăjească uniform. Lăsați să se răcească. Salată cu pui și mozzarella Încălziți cuptorul la 180 °С. Îndepărtați coaja de pe feliile de pâine și tăiați miezul în cuburi cu latura de 1 cm. Acoperiți tava cu hârtie de copt. Așezați cubulețele de pâine, stropiți cu ulei de măsline și sărați puțin, amestecați. Puneți tava la cuptor și gătiți pesmeții până capătă o culoare aurie, aproximativ 6-8 min. În timpul pregătirii, amestecați o dată, pentru ca bucățelele de pâine să se prăjească uniform. Lăsați să se răcească. Salată cu pui și mozzarella Curățați și tocați foarte mărunt ceapa eșalotă. Amestecați într-un bol oțetul, muștarul, sarea, zahărul și piperul. Turnați câte puțin uleiul de măsline, bătând energic cu telul până obțineți o emulsie. Adăugați ceapa și amestecați. Salată cu pui și mozzarella Tăiați carnea de pui fiartă și puneți-o în salatieră. Adăugați mozzarella și turnați jumătate de dressing. Lăsați pentru 10 min. Salată cu pui și mozzarella

Rupeți ceapa romaine în bucăți nu prea mari și adăugați-le în salatieră. Tot aici puneți ardeiul, măslinele și cealaltă jumătate de dressing. Amestecați. Înainte de servire adăugați pesmeții.

Alegeți frunzele mai tinere, din interior. Sau cumpărați 2 salate de baby romaine.

Salată cu pui și mozzarella

Sfat pentru gospodine: Această salată de vară, deosebit de delicioasă, are mai multe supercomponente. În primul rând, mozzarella fină, în al doilea rând, pesmeții crocanți și în al treilea rând, ardeiul copt, care conferă originalitate și prospețime gustului. 

Sursa