Rulouri și cocktail-uri: cum să ne pregătim pentru o petrecere acasă

Rulouri și cocktail-uri: cum să ne pregătim pentru o petrecere acasă

-
//
03.08.2017

Petrecerile acasă sunt o nouă tendință, pe care o urmează până și vedetele de la Hollywood. Dacă vă doriți să vă distrați, dar nu aveți posibilitatea să mergeți la un restaurant, house party este o alternativă viabilă. Și pentru că nicio petrecere nu trece fără niște aperitive și băuturi gustoase, vă propunem câteva idei!

Limonadă de casă

Rulouri și cocktail-uri: cum să ne pregătim pentru o petrecere acasă

(Bucătar-șef: Mihail Simaghin)

 1. Dacă dați o petrecere la care vor lua parte multe persoane, ar fi bine să pregătiți limonada din timp: fierbeți fructele, ca să faceți din ele compot, sau stoarceți sucul, pentru a fi mai ușor să-l amestecați cu alte ingrediente. Cel mai bine ar fi să răciți băuturile și să le păstrați în frigider.
 2. Pregătiți gheață din timp, pentru că veți avea nevoie de multă. Gheața obișnuită o puteți înlocui cu fructe și pomușoare înghețate. De exemplu, faceți cuburi de gheață cu căpșuni, struguri și cireșe - sunt ideale pentru limonada de casă.
 3. Puneți limonada în vase mari, iar gheața sau fructele înghețate – separat. De asemenea, ar fi bine să cumpărați pahare frumoase, de unică folosință, pentru limonadă.

Flash mob culinar

Rulouri și cocktail-uri: cum să ne pregătim pentru o petrecere acasă

Cum să hrăniți o gașcă de prieteni înfometați și să nu stați toată ziua la aragaz? Puteți comanda sushi sau pizza, dar mult mai distractiv ar fi să organizați un flash mob culinar.

Bucătarul-șef Alexei Gordila vă oferă câteva sfaturi de pregărire a rulourilor:

 1. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să cumpărăm toate produsele necesare pentru prepararea rulourilor: alge nori, orez rotund, covoraș de bambus, oțet de orez, cremă de brânză, susan și pește sau fructe de mare pentru umplutură. Pentru a pune pe msă: ghimbir murat, sos de soia, wasabi și bețișoare.
 2. Este important să pregătiți orezul înr-un mod corespunzător. Puteți cumpăra orez japonez, dar, în principiu, este bun și cel obișnuit, rotund. Orezul se amestecă cu apă în raport 1:3. După ce a fost bine spălat, se acoperă și se aduce la fierbere, apoi se fierbe la foc încet timp de 10-15 minute, pentru a se absorbi apa. Se ia cratița de pe aragaz și se mai lasă timp de 10 minute, fără a lua capacul. Se pune într-un castron și se adaugă oțet de orez amestecat cu sare și zahăr.
 3. Covorașul din bambus poate fi acoperit cu o folie alimentară, pentru a nu se murdări.
 4. Puneți orezul pentru sushi cu acuratețe, umeziți-vă mereu mâinile. Nu trebuie să presați orezul, el și așa se încleie bob de bob, fără niciun efort suplimentar din partea dvs.
 5. Pentru a umple un rulou, aveți nevoie de aproximativ 30 de grame de cremă de brânză „Philadelphia“. De asemenea, felii subțiri de castravete, avocado, pește sau fructe de mare.
 6. Pentru decorarea exterioară, cel mai bine ar fi să folosiți pește tăiat în felii subțiri. Somon sau anghilă.

Pizza de casă

Rulouri și cocktail-uri: cum să ne pregătim pentru o petrecere acasă

Dacă vă place mai mult Italia decât Japonia, puteți coace pizza după rețeta bucătarului-șef Artem Minenkov.

 1. Cel mai important la pizza este blatul. Pentru o petrecere, ar fi mai bine să pregătiți blatul și sosul din timp. Iar înainte de sosirea oaspeților, doar veți asambla pizza, veți adăuga toppingul preferat (brânză, șuncă, roșii) și o veți coace în cuptor.
 2. Umplutura principală pentru toate pizzele italiene sunt roșiile și mozzarella. Ar fi bine să le decojiți, să scoateți semințele din roșii și să le tăiați în formă de cuburi.
 3. Dacă vă doriți o pizza sățioasă, trebuie să adăugați carne. Puteți folosi pepperoni, dar și șuncă italiană, slănină, carne de pui și alte produse din carne.
 4. În cazul în care pizza s-a răcit, nu este necesar să o încălziți în cuptorul cu microunde. Este mai bine să faceți acest lucru într-o tigaie, la foc moderat, acoperită cu o folie, în cuptor sau pe grătar. Lăsați o gaură mică pentru a ieși excesul de abur și pentru a obține o pizza crocantă.

Și ce fel de petrecere fără bar?

Rulouri și cocktail-uri: cum să ne pregătim pentru o petrecere acasă

Ca să nu vă treziți dimineața la poliție, să citim sfaturile unui barman profesionist. Cum și ce să beți, vă spune Ilya Medvedev!

 1. Alegeți cocktail-uri ușor de preparat. Gin tonicul în diferite versiuni este perfect, în plus, se prepară rapid și este delicios.
 2. Sangria, de asemenea, este o opțiune bună și se prepară rapid. Tot de ce aveți nevoie este un alcool bun. Vă recomand rom, fructe proaspete, condimente și sucuri.
 3. Chiar dacă veți face multă gheață în congelator, oricum nu vă va ajunge. De aceea, vă recomand să o cumpărați. Astfel, băutura va arăta mai estetic și va fi mai gustoasă.
 4. Alcoolul jeleu este ideal pentru petrecerile acasă. Trebuie să pregătiți cocktail-uri în avans, care vor fi apoi transformate în jeleu. Este cea mai bună opțiune pentru mulțimea de oameni. Procesul de preparare vă va lua timp, dar oaspeții vor aprecia originalitatea.

Sursa: cosmo.ru

Traducere: Mamaplus.MD