Dacă v-ați plictisit să coaceți sau să prăjiți carnea, vă propunem să pregătiți la cină sau la prânz rulade de carne cu umplutură sub formă de legume. Acest fel este perfect și pentru masa de sărbătoare.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiați zucchini bețișoare nu prea mari, curățați usturoiul, tăiați mărunt roșiile uscate și usturoiul, rupeți frunzele de cimbru și rozmarin de pe crenguțe, tocați mărunt frunzele de rozmarin; amestecați 2 linguri de ulei de măsline, roșiile uscate, usturoiul și frunzele de cimbru.
2. Pregătiți carnea de vită. Pentru aceasta tăiați carnea la 0,5 cm, de-a lungul ei, parcă desfăcând o ruladă.
3. Aranjați zucchini, roșiile uscate amestecate cu usturoi și cimbru deasupra, sărați, înfășurați strâns, legați cu ață.
4. Încălziți pe tigaie 2 linguri de ulei de măsline, prăjiți rulada la foc tare câte 1 minut pe toate părțile, până se rumenește.
5. Tăiați în jumătate ardeiul gras, tăiați prazul rondele cu lățimea de 1 cm; aranjați pe tavă foaia de pergament; aranjați roșiile cherry, ardeiul gras, prazul; amestecați sarea, piperul, 3 linguri de ulei, oțetul balsamic, zahărul, frunzele de romarin și amestecați până zahărul se topește; stropiți legumele.
6. Puneți rulada alături de legume și coaceți în cuptorul încălzit la 180 de grade în decurs de 25 de minute.
7. Lăsați carnea 5 minute să se pătrundă; tăiați și serviți cu legume.