Procesul de preparare
Carnea se toacă în mașina de tocat carne. Se adaugă pâine albă, înmuiată preventiv în apă (în proporție de ¼-1/5 față de cantitatea de carne tocată) și se toacă încă o dată.
Pâinea preferabil să nu fie proaspătă, în special caldă, deoarece la înmuierea în apă, nu o absoarbe, iar carnea tocată devine vâscoasă, lucru care înrăutățește calitățile gustative. Carnea tocată se condimentează cu sare, se amestecă bine și se bate. Cu cât mai bine este bătută, cu atât mai puhave vor fi chifteluțele.
Din amestecul primit se fac chifteluțe de mărimea unei nuci, iar pentru ca acestea să nu se desfacă, le puteți unge cu albuș de ou. Chifteluțele se fierb în bulion de carne timp de 10-15 minute, până ce se ridică deasupra apei.
Carnea poate fi înlocuită cu fileu de pește. Chifteluțele se servesc în bulion, în supă dar și cu pireu de legume. Atunci când hrăniți copilul, nu trebuie să mărunțiți chifteluțele, așa cum de regulă fac mamele. Lăsați copilul să muște câte o bucată mică și să o mestece - lucru necesar pentru a se obișnui cu mâncarea solidă, dar și pentru dezvoltarea corectă a dinților, maxilarelor și a mușchilor masticatori.