Dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu o prăjitură delicioasă? Ești curioasă să afli rețeta? Citește aici de ce ai nevoie și cum o prepari.
Ingrediente:
- 5 ouă;
- 250 g zahăr pudră;
- 100 g unt;
- 200 g nuci măcinate;
- 100 g faină;
- 300 g cireșe;
- 2 linguri rom.
Magia din bucătărie:
- Se amestecă untul cu zahărul până se obține o compoziție ca o cremă.
- Se adaugă gălbenușurile, nucile, romul, făina și se bate bine compoziția pentru omogenizare.
- Se bat albușurile și când spuma este tare, se adaugă în compoziția cu nuci și făină. Se amestecă prin răsturnare.
- Se unge și se tapetează o tavă, se răstoarnă compoziția în tavă, se nivelează. Deasupra se pun cireșele fără sâmburi.
- Se coace prăjitura în cuptorul încălzit înainte, la 180 grade C, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când se rumenește uniform.
- După ce este gata, așază prăjitura pe un platou și las-o să se răcească pentru cel puțin o jumătate de oră, după care taie-o felii și invită-i pe cei dragi să se bucure de ea.
Reține:
Cireșele conțin aproximativ 75% apă, de aceea sunt printre cele mai indicate fructe care previn deshidratarea. Conțin multă vitamina A, C, fibre, antioxidanți, au puține calorii și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.
Sursa: superbebe.ro