Poţi prepara această pizza cu orice fel de carne, sau de ce nu, numai cu legume. Poţi unge blatul cu un amestec de unt, usturoi şi ierburi aromate pentru un gust şi mai delicios, sau poţi presăra parmezan pe deasupra pentru o notă de eleganţă. Este o rețetă extrem de gustoasă!
- Pregătire: 20 min.
- Porții: 3
- Gătire: 40 min.
-
Timp total: 1h.
Ingrediente pentru aluat:
500 g făină;
1 plic drojdie uscată;
1/2 linguriţă sare;
2 linguri ulei de măsline;
300 ml apă călduţă.
Ingrediente pentru umplutură:
300 g carne tocată de pui;
200 ml sos de roşii;
1 ceapă mică;
1 morcov mic;
1/2 ţelină mică;
3 linguri ulei;
150 ml vin alb;
100 g caşcaval ras.
Instrucțiuni:
Se amestecă făina cu drojdia uscată, într-un castron mare. În alt castron mai mic, se amestecă apa călduţă, sarea, uleiul, până se topeşte complet sarea. Se toarnă apoi treptat peste făină şi se frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic, care nu se mai lipeşte de mână. Aluatul se lasă la crescut, la loc călduţ, circa 30 de minute.
Se călesc, în ulei bine încins, ceapa, morcovul şi ţelina rase. Se adaugă carnea tocată, se continuă călirea, amestecând permanent. Se pune sare, după gust, se toarnă vinul şi după 5-6 minute se adaugă sosul de roşii. Se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, apoi se dă să se răcească. Se împarte aluatul în patru şi se întind patru foi rotunde. Se împarte compoziţia pe cele patru foi, se presară cu caşcaval, se pliază şi se sigilează sub formă de calzone (ca în imagine). Se aşază în tavă şi se coc, la foc potrivit, circa 20-25 de minute.