Maa Tamagosan – este un bucătar din Japonia, care în prezent lucrează în Franța. Ea a creat rețeta unor biscuiți, atât de drăguți, încât îți este milă să-i mănânci. Acești biscuiți arată ca niște ursuleți de pluș, care țin nuci în lăbuțe. Din fericire, Maa a postat nu doar fotografiile acestor biscuiți, dar și rețeta de preparare, care este foarte simplă. Veți avea nevoie doar de formă pentru copt în formă de ursuleț.
Modul de preparare:
1. Amestecați într-un bol făina, amidonul de cartofi, sarea și scorțișoara.
2. În alt bol turnați siropul de zahăr,mierea și uleiul vegetal.
3. Uniți conținutul din ambele boluri și frământați aluatul cu ajutorul unei linguri sau lopățele.
4. Întindeți aluatul
5. Cu ajutorul formei trebuie să tăiați din aluat ursuleți
6. Faceți găuri pentru ochi și nas.
7. Puneți câte o nucă pe burta ursulețului.
8. Îndoiați labele ursului astfel, de parcă ar ține această nucă. Apăsați un pic peste nucă, pentru a o fixa.
9. Încălcăziți cuptorul până la temperatura de 160 °С și coaceți biscuiții timp de 10 minute.
Atâta tot! Biscuiții sunt gata. Cu puțină imaginație, acești ursuleți pot fi transformați în urși panda. Este necesar doar să preparați glazura din cacao-praf, amestecat cu miere și să vopsiți cu acest amestec ochii, urechile, nasul și vârful labelor viitorului urs panda.