Pulpe de pui tânăr și marinadă de usturoi delicată – iată rețeta unui prânz corect. Astăzi vom pregăti un fel delicios și consistent, păstrând gustul natural al puiului.
MOD DE PREPARARE
1. Pentru dressing, tăiați ceapa șalotă și ghimbirul. Tocați mărunt verdeața, presărați cu sare și zahăr, stropiți cu suc de lămâie.
2. Amestecați ceapa și ghimbirul cu verdeața și mărunțiți cu ajutorul blenderului, până obțineți o pastă. Adăugați treptat puțin ulei. Puneți coaja rasă de lămâie și amestecați.
3. Pentru carne, curățați și dați prin răzătoare ghimbirul și usturoiul. Amestecați cu sosul de soia, uleiul și sarea.
4. Puneți pulpele de pui într-o pungă ziplock resigilabilă, turnați marinada, amestecați. Închideți pachetul și dați la frigider pentru 4-12 ore.
5. Scoateți pulpele din marinadă. Preîncălziți cuptorul la 220 °С. Puneți pulpele pe tava așternută cu foaie de pergament și dați la cuptor, în partea de sus a acestuia. Coaceți, întorcând de câteva ori, 25 de minute. Serviți cu dressing verde.