Acest fel de mâncare este un exemplu de „garnitură și carne într-o farfurie”. Tot ce trebuie să știți este că veți obține o garnitură extraordinară din cartofi crocanți în coajă și dovleac (morcov) dulce, un sos-marinadă simplu și carne delicată de pui! Mai ales că nu este vorba despre un simplu pui copt, ci despre un fel de mâncare cu gust dulciu caracteristic muștarului de Dijon și carne suculentă, care se desprinde singură de pe os.
MOD DE PREPARARE
1. Vom începe cu garnitura. Tăiem câțiva cartofi nu prea mari, cu tot cu coajă, în rondele cu grosimea de 1 cm. Cartofii trebuie să acopere fundul formei de copt (veți avea nevoie de 2-3 cartofi).
2. Urmează dovleacul. Dacă aveți posibilitate, optați pentru soiuri dulci, ele se potrivesc de minune. Tăiem dovleacul cubulețe cu latura de 1 cm.
3. Aranjați legumele în forma de copt, condimentați cu sare și piper, stropiți cu ulei de măsline și amestecați bine. Apoi aranjați cartofii și dovleacul într-un strat uniform.
4. Trecem la marinadă. Aceasta este foarte simplă, însă datorită gustului puternic al muștarului, carnea se pătrunde foarte repede. Tocați foarte mărunt o ceapă nu prea mare.
5. Într-un bol amestecați ceapa, 4 linguri de muștar și o lingură de semințe de muștar. Ele vor conferi o textură specială și vor potența aroma în timpul coacerii.
6. Bateți cu telul și adăugați 2 linguri de ulei de măsline de calitate superioară.
7. Amestecați încă o dată și ungeți bine carnea de pui. Puteți folosi un pui întreg sau orice bucăți. Lăsați să se pătrundă 20-30 de minute, apoi aranjați carnea pe patul de legume.
8. Turnați restul de marinadă peste carne.
9. Coaceți la temperatura de 190 de grade timp de 30-40 de minute (puiul întreg – aproximativ 1,5 ore). Serviți carnea cu garnitură. Pentru un plus de gust, stropiți bucatele cu sucul rămas pe fundul formei de copt. Și nu uitați de castraveți murați!