O rețetă excelentă, care conține atât fel principal, cât și garnitură. Din legume vom folosi rădăcini de țelină, morcovi și cartofi. Puteți adăuga cu încredere și păstârnac. În loc de pulpe puteți folosi piept de pui, doar că va trebui să înăbușiți în prealabil legumele până sunt pe jumătate gata, și abia apoi să adăugați fileul, pentru că are nevoie de mai puțin timp de preparare în comparație cu pulpele cu os.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem cubulețe ceapa, morcovul, țelina și cartofii. Încălzim pe tigaie, la foc mediu, 2 linguri de ulei. Punem ceapa și morcovul și călim, amestecând, timp de 3-4 minute.
2. Adăugăm țelina și cartofii, lăsăm pe foc alte câteva minute.
3. Adăugăm roșiile pasate împreună cu sucul, usturoiul tocat foarte mărunt și ierburile de Provence. Aducem până la fierbere.
4. Turnăm sosul în formă, adăugăm sare, zahăr și piper după gust. Amestecăm. Condimentăm cu sare și piper pulpele de pui. Le punem în formă deasupra sosului.
5. Dăm la cuptorul încălzit în prealabil până la 200 grade și coacem aproximativ 50-60 de minute, până puiul și legumele sunt gata.