Pui la cuptor cu legume

Pui la cuptor cu legume

-
//
03.05.2016

O rețetă excelentă, care conține atât fel principal, cât și garnitură. Din legume vom folosi rădăcini de țelină, morcovi și cartofi. Puteți adăuga cu încredere și păstârnac. În loc de pulpe puteți folosi piept de pui, doar că va trebui să înăbușiți în prealabil legumele până sunt pe jumătate gata, și abia apoi să adăugați fileul, pentru că are nevoie de mai puțin timp de preparare în comparație cu pulpele cu os.

Pui la cuptor cu legume

MOD DE PREPARARE

1. Tăiem cubulețe ceapa, morcovul, țelina și cartofii. Încălzim pe tigaie, la foc mediu, 2 linguri de ulei. Punem ceapa și morcovul și călim, amestecând, timp de 3-4 minute.

Pui la cuptor cu legume

2. Adăugăm țelina și cartofii, lăsăm pe foc alte câteva minute.

Pui la cuptor cu legume

3. Adăugăm roșiile pasate împreună cu sucul, usturoiul tocat foarte mărunt și ierburile de Provence. Aducem până la fierbere.

Pui la cuptor cu legume

4. Turnăm sosul în formă, adăugăm sare, zahăr și piper după gust. Amestecăm. Condimentăm cu sare și piper pulpele de pui. Le punem în formă deasupra sosului.

Pui la cuptor cu legume

5. Dăm la cuptorul încălzit în prealabil până la 200 grade și coacem aproximativ 50-60 de minute, până puiul și legumele sunt gata.

Pui la cuptor cu legume

Sursa