Pui cu broccoli în sos de frișcă

Pui cu broccoli în sos de frișcă

-
//
15.02.2017

Dintre toate tipurile de varză, în formă prelucrată termic broccoli este cea mai fină, delicată și cu miros specific moderat. Pe baza acestei legume putem pregăti supe-piure minunate, dar și garnituri de piureuri delicioase. În plus, broccoli merge foarte bine cu puiul.

Pui cu broccoli în sos de frișcă

MOD DE PREPARARE

1. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Mărunți broccoli. Tăiați pulpele de pui în 4-5 bucăți. Tăiați felii tulpina de țelină. Încălziți într-o tigaie cu fundul gros 2 linguri de ulei. Puneți ceapa, usturoiul și țelina și prăjiți, amestecând, 3-4 minute.

Pui cu broccoli în sos de frișcă

2. Adăugați broccoli și continuați să prăjiți, amestecând, alte câteva minute.

Pui cu broccoli în sos de frișcă

3. Adăugați bucățelele de pui și prăjiți încă 2-3 minute, până carnea își pierde nuanța roz.

Pui cu broccoli în sos de frișcă

4. Turnați 120 ml de apă sau bulion, adăugați cimbrul, sarea și piperul. Înăbușiți la foc mic, cu capacul pus, aproximativ 10-15 minute. Turnați frișca și gătiți încă 10 minute.

Pui cu broccoli în sos de frișcă

Pui cu broccoli în sos de frișcă

Sursa