Dintre toate tipurile de varză, în formă prelucrată termic broccoli este cea mai fină, delicată și cu miros specific moderat. Pe baza acestei legume putem pregăti supe-piure minunate, dar și garnituri de piureuri delicioase. În plus, broccoli merge foarte bine cu puiul.
MOD DE PREPARARE
1. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Mărunți broccoli. Tăiați pulpele de pui în 4-5 bucăți. Tăiați felii tulpina de țelină. Încălziți într-o tigaie cu fundul gros 2 linguri de ulei. Puneți ceapa, usturoiul și țelina și prăjiți, amestecând, 3-4 minute.
2. Adăugați broccoli și continuați să prăjiți, amestecând, alte câteva minute.
3. Adăugați bucățelele de pui și prăjiți încă 2-3 minute, până carnea își pierde nuanța roz.
4. Turnați 120 ml de apă sau bulion, adăugați cimbrul, sarea și piperul. Înăbușiți la foc mic, cu capacul pus, aproximativ 10-15 minute. Turnați frișca și gătiți încă 10 minute.