Vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un desert fabulos sau pur și simplu vrei să-ți uimești invitații cu niște preparate gustoase? Încearcă această rețetă simplă de plăcințele pe băț cu mere. Sunt delicioase, iar rezultatul este spectaculos!
Ingrediente pentru plăcințelele pe băț cu mere:
- 2 mere mari, decojite;
- 50 g zahăr;
- 1 linguriță amestec de condimente pentru plăcinta de mere;
- 1 linguriță suc de lămâie;
- sare;
- 1 lingură amidon de porumb;
- 2 linguri de apă;
- 1 pachet aluat de plăcintă congelat (sau preparat acasă).
Pentru montare:
- 10 bețe de lemn pentru acadele;
- 1 ou;
- 2 linguri de apă;
- 2 linguri de zahăr;
- 1/2 lingurițe amestec de condimente pentru plăcinta de mere.
Cum se prepară plăcințelele pe băț cu mere:
- Într-un bol adaugă amidonul și apa, amestecă bine până se dizolvă.
- Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Tapează o tavă cu foaie de copt.
- Într-o cratiță de dimensiuni medii adaugă merele tăiate cubulețe, zahărul, condimentele pentru plăcinta de mere, sucul de lămâie și sarea. Călește totul timp de 3-5 minute, până când merele sunt aproape moi. Amestecă în tot acest timp pentru a nu se lipi.
- Adaugă conținutul peste mere și gătește totul până când amidonul formează un sos gros.
- Întinde aluatul pentru placintă și taie-l rondele, cu ajutorul unui pahar sau al unei căni. Ar trebui să îți iasă aproximativ 20 de cercuri, pentru 10 plăcințele.
- Așază în tavă 10 cercuri de aluat și poziționează bețele pentru acadele pe una dintre laturile acesteia. În mijlocul cercului adaugă umplutura pentru plăcintă.
- Într-un bol mic bate albușul de ou cu apă până obții o compoziție omogenă. Unge marginea cercului cu compoziția obținută și apoi acoperă cu un alt cerc. Presează bine marginile, cu ajutorul degetelor pentru a se lipi.
- Într-un alt bol amestecă gălbenușul cu o linguriță de apă și unge plăcințelele cu acesta. Deasupra presară zahărul și condimentele pentru plăcinta de mere.
- Coace plăcințelele timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii.
Plăcințelele pe băț cu mere pot fi servite atât reci, cât și calde, alături de o cană de ceai, cafea sau lapte!