Piure de sfeclă

Piure de sfeclă

-
//
25.02.2016

Piure de sfeclă

Mod de preparare:

Spălați bine sfecla și îndepărtați resturile de frunze. Fierbeți sfecla în apă fără sare până este gata. Puteți determina dacă sfecla este fiartă cu ajutorul unui cuțit de bucătărie, pe care trebuie să-l înfigeți până la mijlocul sfeclei. Dacă cuțitul intră ușor, înseamnă că sfecla este gata.

Puneți sfecla fierbinte în apă rece pentru câteva minute, pentru a o curăța mai ușor. O puteți curăța și fără cuțit, doar cu mâinile, dar este mai bine să folosiți mănuși de bucătărie. Dați sfecla printr-o răzătoare mică până la consistența unui piure dens. Adăugați un strop de ulei și câteva linguri de apă fiartă sau bulion de legume. Poftă mare! 

Piure de sfeclă

Sursa