Pilaf de post cu legume și fructe uscate

Pilaf de post cu legume și fructe uscate

-
//
31.03.2016

Pilaf de post cu legume și fructe uscate

MOD DE PREPARARE

  1. Curățați ceapa, morcovul și usturoiul. Tăiați morcovul pai gros de lungime medie, iar ceapa – feliuțe subțiri. Usturoiul lăsați-l întreg.
  2. Spălați gutuia cu peria, tăiați-o în 8 părți, îndepărtați cotorul și tăiați miezul felii nu prea mari. La necesitate, spălați fructele uscate. Tăiați caisele felii.
  3. Într-un ceaun sau într-o cratiță mare cu fundul gros încălziți uleiul, puneți ceapa, căliți-o la foc iute, amestecând, timp de 5 minute. Adăugați morcovul și gutuia, prăjiți, amestecând, alte 5 minute.
  4. Adăugați în ceaun usturoiul, caisele, stafidele și condimentele, sărați. Turnați 700 ml de apă, amestecați și fierbeți la foc mediu timp de 10 minute.
  5. Concomitent, fierbeți orezul în felul următor: puneți orezul într-o cratiță, sărați, turnați o cantitate mare de apă (3-4 litri) de apă fierbinte, amestecați, puneți la foc mediu, aduceți la fierbere, amestecați încă o dată și fierbeți 15 minute. Strecurați orezul, lăsând să curgă apa, dar nu toată.
  6. Puneți orezul în ceaun, acoperiți bine cu un capac, pentru ca aburul să nu iasă (cel mai bine este să înveliți cu folie). Gătiți la foc mic timp de 20-30 minute. Luați de pe foc, înveliți ceaunul într-o pătură, lăsați să se pătrundă. Amestecați bine înainte de servire. 

Pilaf de post cu legume și fructe uscate

Sursa