Vara este perioada perfectă pentru a savura rețete originale cu fructe! Vă prezentăm în continuare o rețetă simplă și originală pentru o cină în familie. Pentru prepararea acestui fel delicios aveți nevoie de prune, nuci și fileu de pui. Prunele îi conferă puiului suculență și savoare neobișnuită de fructe.
MOD DE PREPARARE
1. Pregătiți ingredientele: spălați fileul de pui sau pieptul fără piele și oase, îndepărtați sâmburii prunelor, curățați nucile.
2. Tăiați fileul de pui în feliuțe subțiri. Condimentați cu sare și piper.
3. Încălziți pe o tigaie 3 linguri de ulei de măsline. Prăjiți carnea până se rumenește bine. Transferați-o într-o cratiță termorezistentă.
4. În aceeași tigaie prăjiți prunele în care ați introdus nucile timp de câteva minute pe fiecare parte.
5. Puneți prunele deasupra puiului și acoperiți cu un capac. Dați cratița în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.