Pate de casă din ficat de găină

Pate de casă din ficat de găină

-
//
09.10.2017

Dacă ești adepta unei alimentații sănătoase și nu obișnuiești să cumperi pate cu conservanți din comerț, îl poți găti acasă, după rețeta de pe Valerie's Food.

Pate de casă din ficat de găină

Mod de preparare:

Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă în ea puțin ulei și circa 20 de grame de unt. Apoi adaugă ceapa tăiată cubulețe mici și asezonează cu sare și piper. Prăjește ceapa până ce primești o culoare aurie frumoasă.

Transferă ceapa într-un bol.

În aceeași tigaie unde ai prăjit ceapa toarnă puțin ulei și pune circa 30 de grame de unt. Adaugă ficatul de găină, asezonează-l cu sare, piper, răzuiește puțină nucșoară și prăjește-l la foc mare circa 10 minute. Ficatul trebuie să fie puțin rozăvior înăutru, dacă îl prăjiți mai mult decât trebuie pateul nu va avea o textură fină.

Pune ficatul pregătit împreună cu ceapa și 50 de grame de unt topit într-un robot de bucătărie. Mixează totul până compoziția devine o pastă fină și cremoasă.

Toarnă compoziția într-un bol încăpător, aranjează deasupra vlăstări de floarea soarelui și câteva felii de ardei chilli. La sfârșit acoperă suprafața cu circa 40-50 de grame de unt topit.

Pune pate-ul la frigider pentru cel puțin 2 ore. După care servește-l cu plăcere!

Pate de casă din ficat de găină

Pate de casă din ficat de găină

Sursa: valeriesfood.md